Скасовано речове право і повернуто в державну власність понад 800 м2 водного фонду у Свидівку

Реагуючи на численні факти передачі Свидівоцькою сільською радою у приватну власність громадянам земель водного фонду, які розташовані поблизу акваторії Кременчуцького водосховища р. Дніпро для потреб індивідуального будівництва, Черкаською окружною прокуратурою вкотре відстояно порушений інтерес держави та територіальної громади с. Свидівок у сфері раціонального використання таких земель.

Так, рішеннями Черкаського районного суду повністю задоволено позовну заяву Черкаської окружної прокуратури та як наслідок, скасовано рішення Свидівоцької сільської ради на підставі якого у приватну власність незаконно передано земельну ділянку водного фонду площею понад 800 м2, вартістю понад 1,2 млн. грн. для індивідуального дачного будівництва, а також скасовано речове право на неї.

Дивіться також: ЖИТЕЛІ СЕЛА СВИДІВОК, ЩО НЕ БАЖАЮТЬ ОБ’ЄДНАННЯ З ЧЕРКАСАМИ, ПЕРЕКРИВАЛИ КАНІВСЬКУ ТРАСУ

Разом з тим, підтверджуючи обґрунтованість доводів прокурора, а також позицію суду першої інстанції, Черкаським апеляційним судом залишено в силі два рішення Черкаського районного суду про задоволення позовів прокурора та повернення з приватної власності земель водного фонду, наданих в приватну власність під забудову, в межах Будище-Свидівоцької захисної дамби Кременчуцького водосховища р. Дніпро, вартістю понад 1,5 млн. грн.

За інформацією Черкаської окружної прокуратури

фото ілюстративне