З 26 жовтня на вокзалі у Смілі працює тимчасовий пункт вакцинації населення

У приміщенні вокзалу ст. ім. Т. Г. Шевченка працює пункт вакцинації

З 26 жовтня на залізничному вокзалі ім Т.Г. Шевченка працює тимчасовий пункт вакцинації населення. АТ «Укрзалізниця» організовує пункти щеплення проти COVID-19 у містах, які традиційно вважаються залізничними.

Сміла до таких належить.

Подібні Центри щеплення розгорнуті ще на 23 вокзалах країни. Тут можна вакцинуватися будь-якою вакциною проти COVID-19. Наразі на вибір людям пропонують Pfizer, AstraZeneca, Coronavac.

Дивіться також: У БУДІВЛІ АВТОБУСНОЇ СТАНЦІЇ №2 У ЧЕРКАСАХ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ВАКЦИНАЦІЇ

Вакцинацію проводить мобільна бригада КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Тернівської сільської ради Черкаської області. У пункті вакцинації одразу можна отримати відповідний документ і подорожувати без обмежень. Адже з 21 жовтня провіднику пасажири повинні пред’явити не лише квиток на потяг та паспорт.

Дивіться також: НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ВОКЗАЛІ З 21 ЖОВТНЯ ЗАФІКСОВАНО ЛИШЕ 2 ВИПАДКИ ВІДМОВИ ПАСАЖИРАМ, ЯКІ ПРИДБАЛИ ОНЛАЙН-КВИТКИ

Нагадуємо, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19. З 21 жовтня залізничні перевезення у далекому сполученні дозволені пасажирам за умови наявності:

• квитка на поїзд;

• документа, що посвідчує особу;

• документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19 або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»);

• або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки у поїзд).

Дивіться також: УКРТРАНСБЕЗПЕКА І НАЦПОЛІЦІЯ ПРОВОДЯТЬ РЕЙДОВІ ПЕРЕВІРКИ ПЕРЕВІЗНИКІВ ТА ПАСАЖИРІВ