скоїв ДТП і втік

У Черкасах затримали водія, який збив пішохода та втік із місця ДТП

Подія сталася ввечері 18 грудня на розі вулиць Сумгаїтська–Корольова. Жінка переходила дорогу пішохідним переходом. На неї скоїв наїзд автомобіль Audi, водій втік з місця ДТП.

Інформацію про дорожньо-транспортну пригоду отримали чергові екіпажі Управління патрульної поліції, яким оперативно вдалося виявити та затримати правопорушника. З’ясувалося, що за кермом транспортного засобу перебував 33-річний місцевий житель. Він був в стані сп’яніння. Крім того, в його автомобілі було виявлено порошкоподібну речовину білого кольору, що схожа на амфетамін.

Очевидці бачили, як водій автомобіля Audi темного кольору не зупинився та втік з місця ДТП 

Потерпілу з травмами  доставили  до Третьої міської лікарні та надали допомогу.  Водія затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Слідчі у справах ДТП розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

джерело