За побори у дитсадках звільнятимуть з роботи

Нещодавно міський голова Анатолій Бондаренко підписав розпорядження, згідно з яким кошти на поточне утримання шкіл та садочків виділятимуть з міського бюджету. На ці потреби вже спрямували понад 9 млн. грн.

За невиконання рішення міського голови передбачена дисциплінарна відповідальність у вигляді догани або звільнення з роботи. Працівники департаменту проводять щоденні перевірки. Так, керівниця дошкільного закладу №1 вже потрапила в немилість. Отож, якщо на потреби дитсадка не вистачає коштів з міського бюджету – завідувачам слід звернутися до відповідного департаменту, а не вимагати гроші з батьків.

Представник громадської ради Юрій Яценко стверджує, що деякі батьки підтримують збір коштів, щоб встановити приязні стосунки з керівником закладу. Ті, хто проти – бояться писати заяву, щоб уникнути тиску на дитину.

Отож, якщо керівники шкіл чи дитсадків збирають з батьків гроші на поточні потреби слід негайно звернутися безпосередньо до керівника департаменту освіти за телефоном  32 33 72. Крім поточного утримання навчальних закладів міськрада спрямувала 17 млн. грн. на дитяче харчування. Зокрема, в учнівському раціоні побільшало м᾽яса, риби, сирів та фруктів.