На Уманщині під час гри малолітній вистрелив та поранив 7-річного брата

Хлопчик взяв споряджену пневматичну гвинтівку та поцілив у брата. Дитину з пораненням живота госпіталізували до лікарні. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Подія сталася 31 липня у селі Синиця на Уманщині. Батько залишив пневматичну зброю на вулиці, а сам, разом із дружиною та малолітньою дитиною, поїхав у справах у сусіднє село. У той час, коли сталася подія, двоє 7-річних хлопчиків були вдома самі, без нагляду дорослих.

Під час гри один із братів взяв гвинтівку та поцілив з неї в іншого. Свідком події став товариш малолітніх, який також грався у дворі. Він покликав на допомогу дорослих, що проживають по сусідству, а ті вже викликали швидку. Поранену дитину госпіталізували до Уманської центральної лікарні. Медики прооперували хлопчика, зараз його стан задовільний.

Наразі триває з’ясування всіх обставин. Раніше в поле зору правоохоронців сім’я не потрапляла, та на обліках не перебувала.

За фактом події слідчі Уманського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.