КП «Фармація» врятовано

Питання передачі в оренду комунального підприємства «Фармація» виявилось найбільш обговорюваним на сесії обласної ради. Депутати розділилися на два табори: прибічники Блоку Петра Порошенка виступали «за» передачу об᾽єкту в оренду. Зокрема, голова облради Олександр Вельбівець вважає, що питання заговорюють задля чиєїсь вигоди та заробітку.

Обранці від «Батьківщини», Радикальної партії Ляшка та «Свободи» вважають, що комунальне майно повинно належати громаді. Зокрема, депутат Вадим Гайович запропонував створити  робочу групу обласного рівня з питання подолання господарської кризи на КП «Фармація». Адже передача в оренду майнового комплексу наразі неможлива, оскільки не було проведено аудиту.

Міський голова Анатолій Бондаренко наголосив, що готовий прийняти всі аптеки «Фармації», які знаходяться на території міста і працювати прибутково.

Основним аргументом, чому «Фармацію» хочуть віддати в оренду – це збитковість. Втім, депутат Юрій Ботнар не вважає фармацевтику збитковою. за його словами, підприємство навмисно доводили до зубожіння протягом 2-х років, щоб віддати за безцінь, а потім ще й приватизувати.

Екс-очільниця облради Валентина Коваленко стверджує, що комунальну фармацевтику Черкащини вже хотіли забрати столичні підприємці. Тоді «Фармацію» вдалося утримати. Депутатка пропонує відкласти питання і до вивчити.  Після тривалих дискусій у депутатському корпусі «за» передачу майнового комплексу «Фармація» в оренду проголосувало лише 40 депутатів. Рішення неприйняте, а комунальне майно залишилось у власності громади.