Про це домовилися під час спільної зустрічі членів виконавчого комітету, депутатів Черкаської міської ради, військовослужбовців та представників громадськості, що відбулася 2 листопада у приміщенні міськради. На ній обговорили підтримку Черкасами Збройних Сил України та те, як можна її покращити.

«Зараз до міської влади надходить дуже багато запитів від військових частин. Жодну з них намагаємося не залишати без уваги. Наразі Черкаси є лідерами в Україні по підтримці обороноздатності. З початку вторгнення ми вже спрямували на це понад 1,18 млрд.грн. Щоб зробити цю підтримку ще якіснішою, ми і створюємо Раду командирів. До її складу, серед інших, увійдуть т.в.о. командира полку «Азов» Микита Надточій і командир другого штурмового батальйону третьої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук. Вони і будуть координувати в міській раді напрямок підтримки захисників. Після цього заявки військових будуть направлятися на затвердження до обласної військової адміністрації. Адже таким є встановлений порядок», — зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

Над цими військовими частинами Черкаси беруть шефство, на додаток до тих, якими опікувалися і раніше згідно з Указом Президента України.

«Пам’ятаймо, усі ми маємо єдиного ворога – російську федерацію! Саме вона хоче знищити нашу націю, вдавалася і вдаватиметься до будь-яких дій із дестабілізації міст зсередини, в тому числі і інформаційних війн. Підтримуємо ЗСУ, щодня працюємо для досягнення мети – перемоги України!», — підкреслює Анатолій Бондаренко.

Від editor