Одного з суддів Черкаського апеляційного суду соцмережі звинуватили, що він перебував за кермом “свого автомобіля Ленд Крузер в нетверезому стані”. Обставини справи та така запізніла реакція на доволі резонансну подію зацікавила журналістів-розслідувачів Antenna2UA.

Інші черкаські медіа розігнали інформацію, не перевіривши її достовірність.

Через власні джерела розслідувачі з’ясували доволі дивні подробиці інциденту, що стався 13 листопада минулого року. Виявляється, на місці події був присутній співробітник однієї зі спецслужб, якому патрульні й віддали автомобіль, не зазначивши про це в документах.

Щось у цій історії видається дивним, чи не так? Зокрема, за даними джерел журналістів, цим автомобілем користується співробітник спецслужби, а авто часто буває запарковане неподалік її контори в Черкасах. Проте, машина зареєстрована на зовсім іншу особу, прізвище якої не збігається ні з прізвищем судді, ні з прізвищем спецслужбіста. Чому?
Ми вирішили перевірити інформацію та направили офіційні запити в Патрульну поліцію та СБУ.

Крім того, раніше у медіа оприлюднювалася інформація, що машини, зокрема позашляховики, що вилучають під час затримання нетверезих водіїв, передають на ЗСУ. Таких випадків було чимало в Черкасах за останні два роки. Але чому в цьому випадку відступили від правил? Позашляховику такого класу неодмінно б зраділи, наприклад, бійці третьої штурмової або будь-якої іншої частини Сил оборони України. Якщо поліція передумає, ми, як законослухняні люди, з радістю повідомимо про місце знаходження автівки.

Далі буде!

Від editor