Продовжуємо резонансне розслідування про інцидент із «суддею, що знаходився за кермом свого автомобіля в нетверезому стані». Саме так минулого тижня всі черкаські медіа оповістили, що суддю Черкаського апеляційного суду Володимира Бородійчука патрульні зупинили за кермом своєї Toyota Land Cruiser Prado в нетверезому стані. Ця подія  стала об’єктом широкого розголосу, проте, з урахуванням певних обставин, інформація в медіа викликає сумніви.

Незаконна поверхнева перевірка, особистий обшук із використанням сили, проведений у присутності представника спецслужби, інформація про якого відсутня в матеріалах справи, а також факти фальсифікації документів патрульними залишають багато питань.

Особливо вразливим моментом у цій історії є присутність саме представника спецслужби на місці події. Чому його було викликано, і яка була його роль у цьому інциденті?

Цікаво, що інформація про Бородійчука в ЗМІ з’явилася лише після того, як адвокат звернувся з запитами про виклик представника цієї спецслужби та його допит у якості свідка. Це робить ситуацію ще більш підозрілою і вказує на можливий замисел.

За даними, які нам вдалося отримати, вказаний представник спецслужби користується автомобілем “Toyota Land Cruiser Prado”, який часто можна бачити запаркованим у черкаському середмісті неподалік “контори”, та який був переданий патрульними цій особі під час оформлення адмінпротоколу на місці. До речі, також про це не було зазначено ані в протоколі, ані в рапорті патрульних. 

Журналісти-розслідувачі мали технічну можливість переглянути відео з боді-камер патрульних, що були присутні під час інциденту. Із запису видно, що представник спецслужби мовчки стежив за проведенням обшуку судді та активно не втручався в перебіг подій.

Є ще одна цікава деталь, що привертає увагу. Піарником цієї історії виступив дехто “Джеймс Бонд”, який за дивним збігом обставин є близьким товаришем вказаного спецслужбовця, їх поєднують довгі роки дружніх стосунків. Саме він у соціальній мережі Фейсбук першим оприлюднив інформацію про судовий розгляд справи. Однак він ввів в оману як власних читачів, так і медійників щодо всіх обставин інциденту, ключову роль у якому зіграв його товариш.

Окремо розглянемо питання, кому належить Land Cruiser. Машина придбана вже під час війни, її вартість близько двох мільйонів гривень. Автомобіль належить не спецслужбісту, а іншій особі, але він ним користується на постійній основі. А от сам спецслужбіст за своїм напрямком діяльності є куратором судової системи області. 

Нам вдалося встановити, що на його рахунку щонайменше три успішні реалізації справ по суддях. Одночасно нам відомо, що до Вищої ради правосуддя спрямовувались щонайменше дві скарги на нього за здійснення тиску та примусу суддів до прийняття завідомо неправосудних рішень.

То на що ж не погодився Бородійчук В. Г.?

Далі буде.

P.S.: Ілюструємо матеріал скріншотами з відео поліцейської боді-камери. Всі учасники інциденту нами встановлені, ми готові оприлюднити відео та власну версію того, що сталося 13 листопада 2023 року в Черкасах. Та чи цього домагається «Бонд»? Чого не зробиш заради слави свого товариша…
А, до речі… Мова зовсім не про Анатолія Бондаренка, якого також у Черкасах називають «Бондом».

P.P.S.: А Володимир Бородійчук, виявляється, був тверезим…

Від antenna