ТК «Антена» буде боротися за місце в ефірі

Про це під час прес-конференції повідомив головний редактор телеканалу “Антена” Валерій Воротник. Зокрема, він повідомив про раптове припинення мовлення ЗМІ, розповів про історію його створення та принципи роботи, а також закцентував на непрофесійній та неправомірній діяльності Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка через зволікання видачі ліцензії залишила 300-тисячне місто без новинного телеканалу.

– Протягом двох років телеканал став популярним у Черкасах, оскільки він єдиний у місті працював цілодобово. Наша команда виробляла від 6 до 25 новинних сюжетів на добу. Останнім часом в ефір також виходили журналістські антикорупційні розслідування, – зазначив Валерій Воротник.

Відповідальність за відключення телеканалу “Антена” з мережі керівник медіа повністю покладає на Нацраду з питань телебачення та радіомовлення. Саме вона видає ліцензії телеканалам на строк 10 років. Враховуючи конфлікт інтересів з екс-засновником телеканалу було прийнято рішення створити новий телеканал на базі громадської організації, що має статус неприбуткової організації. Всі зароблені кошти планувалося спрямувати на розвиток телеканалу та його співпрацю з іншими міжнародними та всеукраїнськими ЗМІ.

– Нацрада повинна була розглянути питання щодо видачі ліцензії в місячний термін. Але питання чомусь постійно зависало. Врешті “Воля” була змушена припинити мовлення телеканалу, – додав Валерій Воротник.

Питання щодо надання ліцензії телекомпанії “Антена” буде вирішуватися на засіданні Нацради, що відбудеться 14 квітня.