Поліція, громадськість та влада в чергове оголошує війну стихійній торгівлі

Керівництво управління поліції, заступник міського голови Черкас та керівники міських ринків, базарів та баз зустрілись в рамках робочої зустрічі. Метою зібрання послужила неконтрольована ситуація зі стихійною торгівлею у місті.
За словами, керівників торгових площ, на сьогоднішній день важко знайти підприємця, який торгує легально та дотримується всіх належних норм. Переважна кількість торговців наразі знаходяться на вулицях міст. Через таку тенденцію ринки, базари та бази поступово спустошуються, що призводить до витоку кошт з міського бюджету.
Заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко поінформував присутніх, що виконком розробляє механізм протидії стихійній торгівлі. Пан Шевченко запевнив, що влада йде на зустріч підприємцям та готова до діалогу.
В свою чергу начальник Управління патрульної поліції Черкас Вадим Лісничук, заявив, що поліція готова співпрацювати, ба більше силовий орган став ініціатором подібного зібрання. За словами головного поліціянта міста, його відомство також розробило план пошуку шляхів вирішення даної проблеми.
Готовність взяти на себе організаційну частину роботи спеціальної комісії зголосився начальник управління інспектування Олександр Давиденко. За словами пана Давиденка, його відомство вже довгий час веде боротьбу проти нелегальних торговців.
Натомість представники профспілки підприємців відповіли, що влада не хоче співпрацювати з профспілками та громадою, тому питання «стихійників» вирішується дуже важко. Також підприємці додали, що вони готові радикально відповісти на протиправні дії владців.