У черкаській школі навчається американець

Сімнадцятирічний Стівен Лейн приїхав зі штатів на початку навчального року в рамках програми обміну учнями. У Черкасах юнак житиме та навчатиметься протягом року. Перша міська гімназія є активним учасником подібних програм, тож знає, як навчати та адаптувати іноземців.

Хлопець розповідає, що приїхав з невеликого студентського містечка Пенсильванія. Минулого року закінчив школу в США. Батьки підтримують юнака у його прагненні мандрувати світом, збагачуватися враженнями та навчатися у різних країнах. Американський гість говорить, що Україна дуже красива, а Черкаси – це дійсно європейське місто.

Найбільша  мрія – стати хірургом та рятувати людські життя. Нині він захоплюється хімією та біологією, у вільний час грає у футбол, полюбляє альпінізм, кемпінги та байкінг. З учнями першої гімназії Стівен спілкується англійською, але вже вивчив декілька українських фраз.

Допомагає іноземцю зорієнтуватися у місті черкащанка Тетяна. Минулоріч вона гостювала у Стівена. Нині її родина прийняла хлопця у себе вдома.

Стівен вже побував у Швеції, Данія, Індія. У Черкасах амбітний юнак ознайомився з деякими визначними місцями, зокрема відвідав музей, Долину троянд, центр міста, Палац культури «Дружба народів». У планах – візит до театру та філармонії.