Черкаські поліклініки реформують за допомогою сучасних технологій

Нарешті прогрес дістався і до муніципальних поліклінік. У Черкасах запроваджують реформу у сфері медицини, а саме модернізація системи надання первинної медичної допомоги. Єдина електронна мережа міських поліклінік сприяє більш якісній роботі лікарів та обслуговуючого персоналу, починаючи від запису пацієнта на прийом і аж до централізованого обліку медикаментів та планування їх закупівель.

Партнерами проекту стали вітчизняна компанія «АЛТ Україна ЛТД» спільно із Міністерством охорони здоров’я України, саме медична компанія забезпечила постачу інформаційної системи та провадження ї у дію. Перший етап проекту завершився наприкінці грудня 2016 року. Саме на швидкій реалізації нововведення наголошували організатори.

Підтримку у навчанні працівників та підвищенні комп’ютерної грамотності медиків надав Черкаський державний технологічний університет. Детальніше про роботу нової програми та особливості користування нею розповіла сімейний лікар Першої Черкаської міської лікарні Ірина Осинська.

В результаті, досвід черкаських медичних закладів творці проекту планують використати під час інформатизації медичної галузі інших обласних та районних центрів України.

У Черкасах обговорили запровадження медичної реформи на місцях.