Під Черкасами з’явиться база НАТО

Зовнішня політика України спрямована на поглиблення співпраці із НАТО. В результаті останніх подій(агресії Російської Федерації) керівництво військового альянсу, спільно із Урядом України, вирішили розмістити велику військову базу підводних човнів у одному з районів Кременчуцького водосховища. Тим самим, згідно задуму творців проекту, ця база має стати своєрідним щитом від будь-яких зовнішніх зазіхань. Отже ми вирішили вияснити, як до цього віднесуться пересічні черкасці.

Колектив “Антени” дякує черкащанам за конструктивні та серйозні відповіді та вітає усіх з Міжнародним днем сміху!

У Черкасах пропонують зазирнути в космос

До Дня космонавтики у бібліотеці ім. Т. Шевченка представили тематичну виставку В᾽ячеслава Маслова, підполковника у відставці ракетно-зенітних військ. Все своє життя він присвятив колекціонуванню експонатів, пов᾽язаних з космосом. Наразі має в арсеналі понад 2000 зразків автографів космонавтів, значків, портретів, марок, шевронів, листівок та книг. Своїм багатством радо ділиться з черкащанками. Колекцію вже побачили студенти технологічного університету, відвідувачі міських бібліотек та учні навчальних закладах. Наступною локацією буде дитяча бібліотека.

Вперше за 20 років: на вул. Молоткова буде новий асфальт

Капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару здійснюється від вул. Пастерівської до вул. Чорновола. За сприятливих погодних умов роботи буде завершено до кінця весни. Проінспектувати виконання поставлених завдань прибув міський голова та керівник департаменту архітектури та містобудування. Місцеві жителі вдячні міській владі за сприяння, адже дорожнє покриття на цій ділянці не «бачило» ремонту понад два десятиліття поспіль.

DSCF1535 DSCF1553 DSCF1532 DSCF1525 DSCF1452

Вул. Менделєєва стане комфортною

Роботи тут розпочались ще 3 роки тому, але так і не були завершені. Нині нова міська влада виправляє недопрацювання попередників. Отож біля обласної лікарні завершується ремонт тротуарної частини, загальна протяжність якої близько 900 м в обидві сторони. Після цієї реконструкції плануються роботи зі сполучення обласної лікарні з мікрорайоном «Луначарський». Міський голова разом із заступниками та керівником профільного департаменту особисто проінспектував виконання поставлених завдань. Результатами задоволений.

Раніше на місці нового тротуару була алея шириною 2 метри, зараз її розширено до 4-х. Для облаштування пішохідної частини обрали саме плитку, оскільки вона дає можливість швидко вирішувати питання щодо ремонту комунікацій, не пошкоджуючи покриття. З точки зору екології, асфальт має канцерогенну дію, тож біля лікувальних закладів краще класти плитку.

DSCF1451 DSCF1464 DSCF1468 DSCF1479 DSCF1488 DSCF1492 DSCF1500 DSCF1502 DSCF1505

У Черкасах «ProZorro» стало каменем спотикання

Обговорення системи електронних закупівель «Прозоро» викликало шквал емоцій у депутатів міськради. Особливо жвава дискусія зав᾽язалась між Олександром Радуцьким та Олексієм Романовим. Секретар міськради запропонував відкласти це питання на доопрацювання, оскільки воно нібито містить корупційну складову. Депутат Романов не погодився, його підтримав колега Павло Карась.

Нагадаємо, що проект запрацює вже за місяць. 8 обласних центрів уже успішно перейшли до цієї програми.

Юним футболістам повернуть поле для гри

Депутатами минулої каденції було прийнято рішення про надання ДЮСШ «Дніпро-80» дозволу на розробку проекту на відведеній земельній ділянці по вул. Курортній, 4. Але так трапилося, що минулого року що майно прилеглого до цієї території заводу було відсужено разом з лісовою смугою.

Нині депутати проголосували за повернення юним футболістам поля для гри.