Паркан–фонтан: у Долині троянд реконструкція

Фонтан у Долині троянд планують концептуально змінити. За прикладом водограю біля Водоканалу, який користується популярністю серед місцевих жителів, схожий фонтан(пішохідний) хочуть реалізувати у сквері Долина троянд. Враховуючи розташування скверу, містяни мають достойно оцінити оновлений водограй.

Вул. Гагаріна має оновлений вигляд

Ділянку вулиці Гагаріна між Замковим і Остріжним узвозами нарешті завершують ремонтувати. Ці роботи біля одного з наймальовничіших місць Черкас – Долини троянд розпочали ще кілька років тому, утім, тоді цей відрізок дороги так і лишили розритим. Увесь цей час гості й жителі нашого міста вимушені були обходити купи щебеню й будівельного сміття.

Цього року наприкінці березня за дорученням міського голови Черкас Анатолія Бондаренка незавершену реконструкцію цієї вулиці відновили. Дорогу, як і планувалося, розширили й уклали нижній, вирівнювальний шар, асфальту та верхній – із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші.

Як розповів директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін, асфальтування здійснювали в рамках розпочатого ще в 2013-ому році проекту реконструкції вулиці Гагаріна від Сержанта Жужоми до узвозу Остріжний (раніше – Клубний). Зараз уздовж відремонтованої ділянки Гагаріна продовжують облаштовувати тротуари.

Міська влада виділила 5 млн. для театру

Відповідне рішення зініціював міський голова Анатолій Бондаренко, який напередодні засідання виконкому написав на своїй сторінці у фейсбуці: «Дивитися на те, як руйнується без даху драматичний театр, не можу. Завтра, на засідання виконкому, вносимо питання про виділення субвенції 5 млн. грн. на терміновий капітальний ремонт даху театру. Я в своєму житті звик оцінювати людей за їхніми справами. На жаль, обласна рада залишила колектив сам на сам з проблемою, але я не можу залишитися осторонь, і наша команда готова підставити плече!»

Тепер проект мають підтримати депутати міськради. Лише після цього кошти надійдуть до отримувача. На повну реконструкцію театру необхідно понад 140 млн. грн. Нагадаємо, що після пожежі у драмтеатрі жодних ремонтних робіт не проводилося, з будівлі лише вивезли сміття.

До Дня Перемоги бул. Шевченка оновлять

Робітники з блискавичною швидкістю укладають тротуарну плитку на пішохідній частині бульвару. Кажуть, що виконують по 200 кв. м. на день, тож встигнуть зробити замовлення навіть на декілька днів раніше строку. Якістю плитки укладачі задоволені, кажуть, що вона має прослужити багато років.