Енергетичні монополісти тиснуть на черкаський бізнес

Обласна влада не може дати ради «Черкасиобленерго», яке намагається розірвати договори з підприємцями та відключити електропостачання від малих архітектурних форм. Представники бізнесу вже понад 2 роки безуспішно судяться з енергетичними монополістами. Просити допомоги прийшли до обласного керівництва.

Екс-депутат міськради Араік Мкртчян закликав підприємців шукати підтримки у стінах міськвиконкому та приходити на сесійні засідання.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко переклав відповідальність на міську владу, хоча як колишній податківець він мав би не шукати компроміси, а розуміти, що дії «Обленерго» є злочинними. В силах обласної влади змусити правоохоронців вжити необхідних заходів та компанію з держчасткою поважати інтереси підприємців та дотримуватись законодавства України.

Останні результати по справі «Фотона»

Згідно результатів останніх зборів членів товариства-було обрано нового голову. Але попердні керівники,проти яких ведеться боротьба, знову всіма силами намагаються перешкодити змінам. Врешті-решт 15 квітня відбудеться судовий процес між учасниками конфлікту.

ЧДТУ та гімназія №9 відтепер партнери

Черкаський державний технологічний університет та гімназія №9 відтепер партнери. Угоду про співпрацю підписали керівники цих навчальних закладів. Привітати учнів та студентів прибув представник міської влади секретар міськради Олександр Радуцький.

Студентська рада університету визнана кращою в області, яку представляє – соціально активна молодь, що бере участь у тренінгах, конференція, майстер-класах, створює власні проекти та генерує безліч ідей. Очолює студраду випускник гімназії №9 Іван Іскімжі.

Перед студентами Черкаського державного технологічного університету відкриваються широкі можливості. Вони можуть пройти військову підготовку за програмою офіцерів запасу, здобути паралельно другу вищу освіту, пройти практику за кордоном, вивчити декілька мов, отримати подвійний диплом у рамках співпраці з іноземними університетами та багато іншого. Випускники цього вишу – відмінні спеціалісти, які без вагань знаходять високооплачувану роботу.

Міська влада підтримує ОСББ

На підтримку ОСББ цьогоріч міською владою було спрямовано понад 10 млн. грн. – це в десять разів більше, ніж у попередні роки. 70% витрат на утеплення та ремонт будинків бере на себе міськрада. 6,2 млн. спрямовано на встановлення лічильників. Програма розрахована на 2 роки.

«Прозорість» – основна характеристика Черкаської міськради

Починаючи з минулого року Черкаська міськрада взяла напрямок на  прозоре та відкрите спілкування з громадою. Про що свідчить виконком, який складається з 14 членів, 8 з яких – від громадськості. Порозуміння дало можливість швидко прийняти бюджет розвитку та ПСЕР. За злагоджену та прозору роботу Черкаська міськрада була визнана найпрогресивнішою в Україні.