Історія із скандальним будівництвом завершилась на користь громади

Нарешті питання щодо суперечливого будівництва житлового будинку у дворі багатоповерхівки по бульвару Шевченка, 150 дійшло до свого логічного завершення. Так на засіданні Черкаської міської ради 19 квітня депутати одностайно проголосували за скасування рішення Черкаської міської ради про надання товариству з обмеженою відповідальністю земельної ділянки в оренду, та наказу департаменту архітектури, містобудування та інспектування про надання містобудівних умов і обмежень забудови цієї земельної ділянки для будівництва житлового будинку.

Таке рішення було прийняте, зсилаючись на висновок Укрдержбудекспертизи, яка виявила розбіжності, у наданій документації забудовника, та визнала це будівництво самочинним. Свою пропозицію щодо цього питання також вніс депутат від ВО «Черкащани» Павло Карась. Так депутат запропонував, щоб правоохоронні органи провели детальну перевірку діяльності посадових осіб, які видали рішення на дозвіл будівництва.

Приватні підприємці вимагають звільнення Давиденка

Чергову сесію міськради 19 квітня ознаменував звіт начальника управління інспектування Олександра Давиденка. Під вигуки «Ганьба!», керівник управління доповів про результати роботи відомства. Точку зору приватних підприємців, які займають опозиційну сторону до Олександра Давиденка, висловила Ніна Мальована, яка озвучила свої аргументи на користь звільненню начальника управління інспектування.

Також своїх емоцій не стримував і одіозний підприємець Олег Лисак. Пан Олег викрикував слова недовіри Давиденку. Такі поодинокі вигуки підіймали градус подій, подекуди суперечки між депутатами та представниками громадськості переходили у локальні конфлікти.

Заяви приватних підприємців та звинувачення на свій рахунок прокоментував начальник управління інспектування Олександр Давиденко. Також пан Олександр відповів на питання щодо підприємництва своєї дружини. Як відомо, Тетяна Давиденко веде підприємницьку діяльність на території Черкас.

Місто за свій кошт відремонтує будинки атовців

Депутати Черкаської міської ради на черговому засіданні 19 квітня проголосували про безкоштовну передачу будівельних матеріалів, вкладених у об’єкт будівництва трьох котеджних будиночків у мікрорайоні Яблуневий.

Нагадаю, що депутати протягом одного року намагались передати будинки у користування родинам атовців. А також, у зв’зку з недосконалістю проекту рішення, міський голова наклав вето та відправив проект на доопрацювання.

Депутат Павло Карась виступив із завою, що будівництво цих об’єктів до сих пір вважається незаконним. Натомість секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький звернувся до департаменту архітектури, містобудування та інспектування, щоб відомство звернулось до правоохоронних органів у вирішенні цього питання. Також пан Олександр запевнив присутніх, що родини воїнів платити штрафи не будуть.

На Черкащині розгулялися рейдери

На Черкащині розгулялися рейдери. Спроби рейдерського захоплення земель та підприємств зафіксовано у Лящівці, Богодухівці та на Чорнобаївщині. Подекуди події закінчувались вбивствами, самогубствами та каліченням людей. Керівництво «Правого сектору» на Черкащині вбачає тут російський слід.

У відчаї жителі Лящівки звернулися по захист до силових структур та громадських формувань. Адже ворожа охорона калічила селян, через що у Чорнобаївському суді відкрито кримінальне провадження. Поки правоохоронці бездіють навколо забарикадованого об᾽єкту вартують озброєні люди. «Правий сектор» закликає селян не чекати спасіння від нинішньої влади чи поліції, а самостійно ставати на захист українських земель.

 

Вулиця Гагаріна отримує «нове обличчя»

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у соціальній мережі «Facebook» відзвітував щодо ходу робіт по вулиці Гагаріна(між Замковим і Остріжним узвозами). За словами мера, робітники проводять підготовчі роботи перед покладанням нового асфальтного покриття. А також паралельно ведуться роботи над заміною старих бордюрів вздовж дороги. Пан Анатолій додав, що за тиждень ділянка буде повністю готова до покриття новим асфальтом.

На бул. Шевченка розпочали реконструкцію

На місці понівеченого асфальту з᾽явиться тротуарна плитка та нові бордюри. Наразі комунальники працюють на пішохідній частині бульвару поміж вул. Грушевського та Свототроїцькою. У цьому році плануються повна реконструкція бул. Шевченка.