Двоколісним на роботу: черкасці провели всеукраїнську акцію

Поки місто ще тільки прокидається, а біля будівлі Міськради вже зібрались велолюбителі. Приводом для скупчення такої кількості двоколісних послужила всеукраїнська акція «Велосипедом на роботу». За умовою акції, кожен охочий може приїхати на площу перед Черкаською міською радою і таким чином заявити про себе, як велосипедиста.

Окрім теплого спілкування між однодумцями-велосипедистами, також на учасників акції чекав приємний сюрприз: кава та піца. Це стало можливим завдяки співпраці активістів черкаського велосипедного руху з власниками місцевого бізнесу. За словами адміністратора однієї з черкаських кав’ярень, підтримали акцію тому що ріст популярності велосипеда серед населення – це крок вперед для міста і країни загалом.

Акцію також підтримав черкаський винахідник, мандрівник, творець «Скотчмобілю» Олексій Ганшин. За словами Олексія, велосипед для нього є одним з основних видів транспорту. Додамо, що єдиним представником місцевої влади, хто відгукнувся на акцію став міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Анатолій Васильович дістався до робочого місця завдяки двоколісному. Також мер запевнив, що влада буде працювати над тим, щоб Черкаси стали справжнім «веломістом».

Черкаській швидкій допомозі потрібна допомога

Один з основних органів життєдіяльності міста – це швидка допомога. Адже кожен день працівники цієї служби рятують не одне життя. Але, наразі, приміщення у якому працюють і відпочивають медики перебуває у жахливому стані. Будівлі, які сьогодні займає швидка, раніше, до революції 1917 року, використовувались як панські конюшні. До того ж, за словами головного лікаря Черкаської швидкої допомоги Наталії Боровик, для нормальної праці медиків недостатньо площі приміщень, де вони зараз перебувають.

На сьогоднішній день загальна площа станції швидкої допомоги 800 м2, що суперечить нормам. Згідно чинним стандартам необхідно 4-4,5 тисячі м2. Окрім проблеми площі, лікар поскаржилась на відсутність сучасного обладнання, яке також необхідне для нормальної роботи співробітників швидкої допомоги. Зокрема відсутність комп’ютерів у пункті видачі медикаментів та диспетчерській. Люди змушені користуватись шматками паперу, що сповільнює роботу невідкладної допомоги та може коштувати чийогось життя.

Плутанини також додає хто має опікуватись службою. Адже фактично швидка допомога підпорядковується обласній владі, але будівлі та прилеглу територію медикам в оренду здає місто. Тож питання, хто має взяти на себе допомогу лікарям, залишається відкритим.

Черкаські бодібілдери підкорили Чернівці

Вихідними збірна області повернулася з почесним дев’ятим місцем серед 25 областей. Олександра Д’ячук та Михайло Кисельов стали чемпіонами України з фітнесу та бодібілдингу відповідно. Вже за декілька тижнів Михайло збирається підкорити Європу на змаганнях у Іспанії.

 

Кому Великдень, а кому заробіток

Напередодні свята на площі біля ЦДЮТ утворився стихійний ярмарок. Тут можна придбати майже все: від великодньої атрибутики до нижньої білизни. Муніципальній інспекції чи поліції до торговців немає ніякої справи.