Колектив КП «Черкасиелектортранс» побував у Красногірському монастирі

Поїздку традиційно організував черкаський підприємець, член громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Араік Мкртчян. Нагадаємо, що всі бажаючі мають змогу відвідати Красногірський монастир, попередньо записавшись за телефоном: +38 067 842 87 61.

Черкаських малюків годують корупціонери?

Днями у Черкаській міськраді відбувся тендер на постачання продуктів харчування дитячим садочкам. Тендер включає 133 позиції. Найкращі надав «Каштан-плюс», який з часів незалежності годує черкаських малюків. Однак, цього разу надані пропозиції значно занижені у порівнянні з  ринковими цінами. Чим годуватимуть дітлахів та хто хоче нагріти на цьому руки, – вивчав голова бюджетної комісії, депутат міськради Юрій Тренкін.

Батьки черкаських дітлахів б᾽ють на сполох, помилково вважаючи, що їхніх дітей годуватимуть неякісними продуктами. Насправді ж малюкам даватимуть один різновид продуктів за завищено ринковою ціною, тоді коли інші 10 будуть занижені в сотні разів. Шляхом цієї махінації група осіб має намір обікрасти міську раду на суму до 100 млн. грн, – вважає голова бюджетної комісії, депутат Юрій Тренкін. Тому він буде негайно звертатиметься до своїх колег з проханням унеможливити корупційну складову та вберегти міський бюджет від розкрадання.

У черкаському університеті відбувся Олімпійський урок

Зі студентами говорили про розвиток олімпійського руху на Черкащині. Зокрема про здобутки спортсменів області часів незалежності на світових, європейських змаганнях та Олімпійських іграх.

Так у 1996 році в Атланті бронзову нагороду завоював Олександр Крипун у змаганнях з метання молоту. У 2000 на Олімпійських іграх у Сіднеї срібну медаль з велоспорту виборов Олександр Феденко і нарешті цьогоріч вперше за 16 років срібло з кульової стрільби на Черкащину привіз Сергій Куліш.

Олімпійський комітет у Черкаській області вручив подяки керівництву Черкаського національного університету, викладачам та студентам за особистий внесок у розвиток спорту в області.

Поряд з Андрієм Хімічем про свої перемоги та досягнення розповіли срібні призери Олімпійських ігор Олександр Мотузенко та Олександр Феденко, чемпіони та призери Паралімпійських ігор Григорій Вовчинський, Антон Скачков, Олександр Дріга, та цьогорічний олімпійський призер Сергій Куліш.

Біля Палацу одружень відремонтували дорогу

Напередодні Дня міста по вул. Небесної Сотні проклали новий асфальт. Відтепер молодята у прямому сенсі ступатимуть на рівний шлях, а містяни пересуватимуться з комфортом. Крім того, черкащани з нетерпінням чекають на відкриття відреставрованого Палацу одружень, що відбудеться 17 вересня о 10 годині.

У День міста черкащани отримають пам᾽ятні знаки

Відповідне рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії. Таким чином відзнаку «За заслуги перед Черкасами» вручать цьогорічному олімпійському призеру Сергію Кулішу та Олександру Феденку, який виборов срібло у Сіднеї 16 років тому. Спортсменам присвоєно премії у розмірі одноразової грошової винагороди, що складає 36 тис. грн.

А от міського військового комісара Євгена Коржа нагороджувати не будуть. При голосуванні за відповідний проект-рішення не вистачило голосів. На думку депутатів зі «Свободи» військових має нагороджувати Міністерство оборони. Підтримки не отримав і проект-рішення щодо відзначення завуча музичної школи Ніни Нескребіної.

У Черкаських багатоповерхівках почнуть рахувати тепло

Зокрема, до Нового року ще у шестистах будинках встановлять лічильники. На це з міського бюджету вже спрямували понад 6 млн. грн. Докладніше – перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко.

Нині ТЕЦ відстає від відповідних графіків, оскільки є проблематика, що пов᾽язана з розробкою проектно-кошторисної документації. Зокрема, доступ до лічильників має бути обмежений. Крім того, у місті є багатоповерхівки, куди тепло надається з трьох різних джерел, що також створює незручності. Попри все, міська влада контролює ситуацію та зацікавлена у збереженні теплової енергії у м. Черкаси.