У місті є противники діяльності ОУН-УПА

Знову спаплюжили пам’ятний знак Бандері та Шухевичу. Це вже третій інцидент. В місті хтось серйозно взявся за боротьбу проти ОУН-УПА.

Прокоментував інцидент на своїй сторінці у “Facebook” депутат міськради Ярослав Нищик.

“За кілька місяців пошкоджували пам’ятники борцям за волю України, героям Небесної сотні, інші патріотичні обеліски та постаменти. А що робить СБУ та поліція? Повідомляє, що записи з відеоспостереження довго чекати, та й запити про надання писать не дуже хочеться. І трошки нажену чорних хмар: а якби я схотів здійснити теракт в Черкасах, то скільки разів я зміг би це зробити без спротиву? Очевидно поки не закінчилася б вибухівка”, – зазначив пан Нищик.

9 вересня в місті буде тимчасово перекритий рух транспорту

9 вересня 2016 року з 13:45 до 14:30 вулицею Юрія Іллєнка, бульваром Шевченка та вулицею Різдвяною буде тимчасово перекритий рух транспорту. Пов’язано це з проведенням у Черкасах Олімпійського тижня с гімназійним забігом учнів, батьків та вчителів. Безпеку руху транспорту та пішоходів під час забігу будуть забезпечувати співробітники патрульної поліції Черкас.

У Черкасах планують звести католицький костел

У Черкасах може з’явитись римо-католицький костел. Передбачається, що храм побудують по вулиці Одеській. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив начальник відділу містобудівного кадастру та геоінформаційних систем міськради Федір Балаба. Згідно плану майбутньої забудови, храм розташується на ділянці площею 0,3 га на перехресті між вулицею Одеською та Лесі Українки. Споруда матиме два поверхи та з тильної сторони вбудовану дзвіницю. За словами Федора Балаби, наразі проект на стадії отримання містобудівних умов і обмежень розміщення римо-католицького храму і соціально-пасторального центру по вул. Одеська (біля будинку № 14) в м. Черкаси. За інформацією настоятеля черкаської католицької громади, на разі у місті проживає понад 200 осіб, які сповідують римо-католицизм.

Черкащани палять та обливають фарбою питні фонтанчики

Нещодавно у місті було встановлено 17 питних фонтанчиків. На їх придбання та монтаж з міського бюджету витратили 380 тис. грн. Щодо збереження об᾽єктів водопостачання «Черкасиводоканал» неодноразово звертався до черкащан, та все марно.

Зафіксовані випадки миття овочів та фруктів, особистих речей, дитячих іграшок, купання домашніх тварин у фонтанчиках, миття ніг, рук тощо. Крім таких випадків використання зафіксовано й вандальне поводження, а саме: відірвані краники, пошкодження корпусу, облиття фарбою тощо. Найганебніший випадок – підпал питного фонтанчика на території річкового вокзалу.

КП «Черкасиводоканал» ще раз звертається до черкащан з проханням використовувати питні фонтанчики за призначенням, робити зауваження тим, хто порушує правила експлуатації об᾽єктів. У разі виявлення хуліганських дій – телефонувати 102.

У черкаському музеї показали дружбу українців та ізраїльтян

Метою проекту є поповнення колекцій художніх музеїв України та відкриття нових імен в історії мистецтва. Відомі у Європі та США ізраїльські художники, що народилися на території колишнього СРСР, подарували черкаському музею 32 картини. У числі митців – Аркадій Лівшиц, який вже понад 40 років живе у Єрусалимі та є учасником понад 20 виставок Ізраїлю та Європи.