Черкаські тепломережі майже готові до опалювального сезону

Про це нашому телеканалу повідомив заступник директора міського департаменту  житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук. Нині завершуються останні гідравлічні випробування. За потреби ТЕЦ та «Теплокомуненерго» готові пустити тепло до черкаських багатоповерхівок хоч завтра.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства Андрія Наумчука, цьогоріч за кошти міського бюджету були проведені масштабні роботи з відновлення безгосподарських тепломереж. Нині на це витратили вже 8 з 10 млн. грн. Крім цього, за рахунок тарифу «Теплокомуненерго» замінило 2,7 км труб на нові. Усі котельні знаходяться у робочому стані, та на відміну від попереднього року вже затверджені ліміти газу.

Цьогорічний опалювальний сезон планують розпочати не раніше жовтня за умови якщо протягом трьох діб середньодобова температура буди нижчою восьми градусів за Цельсієм. Черкаси також активно готуються до сніжної зими. Нині укладаються договори з комунальними підприємствами з метою залучення їхньої техніки для прибирання доріг. З фінансуванням проблем немає.

 

Черкаський апеляційний суд позбавився голови і 13 суддів

Вища Рада Юстиції подала до Верховної Ради подання про звільнення 25 суддів з Черкащини. Серед них голова обласного апеляційного суду Бабенко. Останній на випередження подав заяву про відставку. Можлива причина – принципова боротьба з суддівською корупцією в обласному суді громадськості, журналістів і, особливо, судді апеляційної інстанції області Сергія Бондаренка. Крім того зловживання в судах Черкащини розслідує Генпрокуратур а України. До списку Вищої Ради Юстиції потрапили черкаські судді, такі як: Людмила Василенко, Анатолій Демиденко, Василь Демченко, Микола Дмитренко, Василь Євтушенко, Алла Захарова, Олександра Качана, Олександра Клочка, Наталія Корнієнко, Володимир Кузьменко, Микола Неділько, Віктор Подорога, Юрій Сіренко, Михайло Суходольський та Раїса Шкреба.

Черкащани солідарні з Вищою Радою Юстиції та не вважають суддів гідними обіймати їхні посади.

 

У міськраді показали проект реконструкції скверу «Юність»

Ескіз оприлюднив начальник відділу містобудівного кадастру Федір Балаба.

Про упорядкування центральної зони відпочинку у владних кабінетах говорили ще на початку року. Серед пріоритетних завдань: приведення до ладу зелених насаджень, заміна асфальту, встановлення лавок, ліхтарів та монтаж водного об᾽єкту.

Нині у мережу виклали кращий проект авторства Віталія Солодкого. На ескізі видно пішохідні доріжки, зелені насадження, торгівельні кіоски, фонтан, ліхтарі та лавки. Серед відомих робіт Віталія Солодкого – дизайн площі Богдана Хмельницького та тратторії «Фаро дель Порто».

Фінансування реконструкції скверу «Юність» планується здійснити за рахунок залишку коштів міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища.

На «Азоті» вчилися ліквідовувати витік аміаку

Специфіка тренувань передбачала відпрацювання на підприємстві різноманітних схем та методів реагування на потенційну надзвичайну ситуацію пов’язану із можливим витіком аміаку.

Не встигли учасники заходу ознайомитися із технікою обладнанням та спорядженням, яке використовується спеціальними формуваннями підприємства, як пролунав сигнал «Тривога». За легендою навчань після розгерметизації з ємності на території підприємства стався витік аміаку.

Значна увага була прикута до кожної практичної дії служб екстреного реагування підприємства які у відповідності до планів реагування прибували до місця аварії. Враховуючи постійні ускладнення обстановки, що їм диктували спостерігачі, особовий склад відділень гірничорятувальний служби, хімічної розвідки, медичної служби, електротехнічної служби, постійно доводив свій професіоналізм та майстерність.

 

Міський голова Анатолій Бондаренко дав указівку негайно відновити гаряче водопостачання

Про це він повідомив на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».

«Уже більше місяця в декількох районах міста через гідравлічні випробування, котрі проводить Черкаська ТЕЦ, відсутня гаряча вода. Як на мене, ці випробування мали закінчитися давно, але їх уже занадто затягнули.

Через це дав вказівку в найкоротші терміни відновити гаряче водопостачання. Подібні ситуації не повинні мати місце, тож обурення черкащан цілком справедливе.

Інакше ми мусимо звернутися до Кабінету Міністрів України з ініціативою розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу Черкаської ТЕЦ та вийдемо з ініціативою повернення його у комунальну власність», – зазначив міський голова. Тож найближчим часом у домівки черкащан має повернутися гаряча вода.

Постапокаліптичний дитячий майданчик

Дитячий майданчик на розі вулиці Рєпіна та провулку Атамановського нагадує сцену з фільму про апокаліпсис: вщент зруйнований паркан, купи сміття(в тому числі і будівельного), пусті пляшки з-під алкоголю та ще багато того, чого не повинно бути там, де свій вільний час проводять діти. Зрозуміло, що на майданчику відпочивають не тільки діти, адже дорослі залишають по собі пляшки прямо на гойдалці.

 

До Черкас з’їхались педагоги з усієї України

До Черкас вже у восьме на фестиваль педагогічних інновацій завітали педагоги з усієї України та вислали свої матеріали освітяни з-за кордону. Вчителі обговорюватимуть та обмінюватимуться новими методами виховання дітей, які дають позитивні результати. Цьогоріч, вперше, на фестивалі зустрінуться директори авторських шкіл, задля обміну досвідом та відвідають авторську школу Олександра Захаренка у Сахнівці.

Протягом двох днів педагоги проводитимуть майстер-класи, проводитимуть презентації нових напрацьованих ідей. Серед гостей фестивалю ми поспілкувались із директором львівського освітнього закладу, який зацікавлений в реформуванні українських шкіл, а саме переходу з радянської системи на освітню систему, побудованої на патріотично-національних засадах.

За словами організаторів фестивалю, всі учасники поїдуть додому з великим багажем знань та цікавих ідей, які зможуть реалізувати у себе на місцях.