У День міста черкащани зможуть стати рятувальниками

З нагоди професійного свята надзвичайники організують виставку та конкурси у Долині троянд. Захід відбудеться 17 вересня об 11 годині. Про це поінформував речник ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

Цьогоріч в області рятувальники ліквідували 844 пожежі та наслідки 450 дорожньо-транспортних пригод, а також виявили 675 вибухонебезпечних предметів. Крім цього, піротехніки брали активну участь у розмінуванні території в зоні АТО. В ході прес-конференції рятувальники розповіли про найбільш резонансні надзвичайні ситуації, з якими їм доводилось стикатися у поточному році.

У рятувальників багато планів на майбутнє. Цьогоріч вдалося досягти домовленостей з міською владою на закупівлю нового матеріально-технічного обладнання.  Тож пожежно-рятувальна служба м. Черкаси здатна і готова виконувати всі поставлені завдання.

У Черкасах відкрили пам᾽ятну дошку капітану Євгену Подолянчуку

Юнак загинув два роки тому під час оборони Донецького аеропорту, отримавши осколкове поранення в голову. Помер по дорозі в лікарню. Вшанувати пам᾽ять загиблого прийшли рідні, близькі, друзі, бойові побратими та небайдужі черкащани.

По закінченню школи Євген вступив у Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультету розвідки. Далі перебував на військовій службі у Кіровограді. У 2012 році одружився із пластункою Марією Сергєєвою.

Євген Подолянчук відбув у зону АТО у числі перших, ще на початку бойових дій. У квітні 2014 року був направлений, в складі свого загону, в Донецький аеропорт, де віддав своє життя.

Близькі Євгена пригадують його цілеспрямованість, рішучість, раціональність та виваженість. Завдяки цим рисам молодий юнак був призначений командиром групи спецпризначення 3-го окремого полку у місті Кіровоград. Посмертно удостоєний звання капітана, ордена лицаря Богдана Хмельницького III ступеня, нагороджений Залізним Пластовим хрестом.

На вул. Благовісній буде новий асфальт

У Черкасах триває активна фаза ремонту доріг. Нині комунальники зняли старе дорожнє покриття на одній з центральних вулиць міста – Благовісній. Реконструкцію мають повністю завершити до кінця поточного року.