Анонсована заборона руху транспорту вулицею Святотроїцькою між вул. Хрещатик та вул. Кавказькою поки не застосовується

Анонсована на сайті Черкаської міськради заборона руху транспорту вулицею Святотроїцькою між вул. Хрещатик та вул. Кавказькою поки не застосовується.

Обмеження руху транспорту планувалося через виконання аварійно-відновлювальних робіт на тепловій мережі з 3 до 22 липня.

Вулицю Святотроїцьку декомунізували не до кінця: будинок на розі з Хрещатиком “прикрашає” пам’ятна дошка більшовику Сергію Кірову

Будинок на розі вулиць Хрещатик і Святотроїцької “прикрашає” недекомунізована дошка більшовицького терориста Сергія Кірова.

Меморіальна дошка Кірову досі приваблює до себе осіб, що ностальгують за СРСР та Сталіним.

Особливо прикро, що ця дошка знаходиться неподалік стели, встановленої на честь всіх борців загиблих в боротьбі за свободу України.

Дивіться також: Декомунізація продовжується: На транспортному кільці демонтували радянську зірку

Змінити місце голосування на виборах до ВР можна до 15 липня

Для зміни місця голосування достатньо просто підписати готовий бланк письмової заяви, попередньо пред’явивши паспорт громадянина України.

Документів, які підтверджують необхідність зміни місця голосування, тепер надавати не потрібно.

Загалом вся процедура зміни місця голосування зайняла в нас не більше 10-ти хвилин. Отже, якщо навіть ви прописані в іншому місті, то можете ось так само швидко вирішити питання, щоб проголосувати в Черкасах. Або ж навпаки, у розпал літа, в день виборів 21 липня, ви не будете у Черкасах, то, за бажання, маєте нагоду проголосувати там, де перебуватимете.

Двоє черкаських учнів здобули перші місця на Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики WAMAS2019 у Туреччині

22-23 червня в Анталії (Туреччина) відбулася Всесвітня Олімпіада WAMAS з ментальної арифметики (японська методика усної лічби), що об’єднала 570 учнів, які представляють 34 школи з 16 країн світу.

Українська збірна цього року стала тріумфатором: 2 дитини отримали абсолютну перемогу та звання «чемпіон чемпіонів», 3 учні здобули звання «чемпіон», ще 9 дітей посіли 1-е місце в своїх категоріях. В загальному заліку Україна посіла перше місце, на декілька очок обійшовши національну команду Лівану.

Двоє учнів з Черкас у своїх категоріях здобули перші місця: 11-річна Анастасія Овчаренко та 7-річний Олександр Павлюк.

Під час змагальної частини Олімпіади учасники вирішували приклади на спеціальних рахівницях Абакус, а також вирази за допомогою усної «ментальної лічби». Загалом Анастасія Овчаренко вирішила 118 прикладів за 8 хвилин і заробила 232,8 бали, а Олександр Павлюк – 107 прикладів і 211,3 балів відповідно.
Результат Анастасії став найвищим серед учасників України, а у Олександра – третім.  Таким чином, черкаські діти увірвалися у перші сходинки у загальному заліку балів по Україні.