У Черкасах з’явилися три нових автобуси

“Черкасиавтотранс” придбав 3 нових автобуси. Загальна вартість інвестиції перевізника у покращення умов перевезення черкасців оцінюється в близько 6 мільйонів гривень.

Ці автобуси виготовлені в Черкасах, мають низький рівень підлоги на задньому майданчику, обладнані великими інформаційними табло.

Подальше оновлення автобусів малоймовірне через нестачу водіїв і кондукторів у нашому місті.

Міською владою Черкас виділено 18 мільйонів гривень на придбання тролейбусів.

У Черкасах встановили першу лавку із сонячними батареями для зарядки мобільних телефонів та гаджетів

У Черкасах встановили першу лавку із сонячними батареями для зарядки мобільних телефонів та гаджетів. І не дивно, що першими про лавку дізналися молоді черкасці, які з задоволенням користаються благами сучасної цивілізації.

Лавку виготовлено з металу й дерева, пофарбованого стійкою до ультрафіолету фарбою. Її потужності вистачить на повну зарядку дев’яти мобільних телефонів.

Ще три лавки із сонячними панелями встановлять біля комплексу «Селена», на площі біля закладу швидкого харчування «McDonald’s» та біля спортклубу «SportLife»

“Черкасиводоканал” забезпечує функціонування 11 черкаських водограїв

Фонтанів у Черкасах немало, і багато з них мають цікаві історії. Безумовним фаворитом по кількості водограїв в Черкасах є парк Сосновий Бір. Однією з візитних карток Черкас є водограй з русалкою. Цю мармурову скульптуру роботи Єгора Терехова встановили в 2009 році. На образ русалоньки скульптора надихнула черкаська дівчина Людмила. Але місто пам’ятає і стару русалоньку – бронзову, яку в 2007 році викрали. А фонтан, що біля міськради, містяни прозвали “їжаки”. Таке прізвисько фонтан отримав за форму куль, з яких б’ють струмені води.

Чи не найстаріший у Черкасах музичний водограй розташований за будівлею ОДА. Його збудували у 60-х роках минулого століття. Старий фонтан прикрашала статуя дівчини з мушлею, а водограй мав дві чаші. Після реконструкції статую перенесли на територію “Водоканалу”, а у фонтана залишилася одинока чаша. Після завершення сезону фонтанів чаша водограю перетворюється на подіум.

Фонтан на площі біля “Дружби народів” може похвалитися різнокольоровою підсвіткою. Він з’явився у 1980 році. У 2010 після реконструкції у фонтана з’явилася форма чаші. Вважається одним з улюблених місць зустрічей черкащан і, до речі, традиційна точка збору черкаських колекціонерів монет.

Ці та інші відомі і менш відомі фонтани в Черкасах обслуговують спеціалісти “Черкасиводоканалу”, які роблять свій важливий вклад, щоб влітку, в спеку містянам легше було дихати і щоб фонтани продовжували милувати око та піднімати настрій.

Вартість робіт з обслуговування фонтанів коштує близько 1,8 мільйона гривень

Часто молоді черкасці, як і молодь у багатьох інших містах, використовують фонтани для розваг, зокрема і для купання. І важко сказати, що це – елемент міських культур чи хуліганство. Але точно таке купання може бути небезпечним.

Фонтани оброблені хімічними регентами і деякі з них знаходяться під електричним струмом

Черкаські водограї переважно знаходяться в центральній частині Черкас — міста на Дніпрі, що сьогодні активно розвивається та розбудовується. І є велике сподівання, що вже невдовзі нові фонтани з’являться й у віддалених районах міста. Про можливість будівництва нових фонтанів ми нещодавно чули від джерел у міській раді.