Близько 50 байкерів зібралися біля Черкаської ОДА, щоб запитати владців, хто несе відповідальність за ділянку дороги, де нещодавно розбився мотоцикліст

Мотоциклісти вимагають в обласної влади з’ясувати, кому належить ділянка дороги на виїзді з Черкас у бік Сміли. Владці обіцяють в дводенний строк задовольнити вимоги байкерів.

Трагічна загибель байкера Олександра з Одещини, який розбився, втрапивши до ями на виїзді з Черкас у напрямку Сміли, викликала неабиякий резонанс, особливо після інформації про те, що цей відрізок шляху нікому не належить.

Близько 50 байкерів зібралися біля Черкаської ОДА, щоб поставити владцям запитання: хто несе відповідальність за цю ділянку дороги. Представники байкерських клубів застерігають, що раз дорога нічия – вони мають повне право її перекрити, щоб подивитися на реакцію влади.

Заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв пообіцяв байкерам у дводенний строк з’ясувати приналежність дороги.

Взагалі, водії двоколісних коней незадоволені станом доріг на Черкащині, через які вони навіть змушені скасовувати зльоти.

Дивіться також: Поблизу Черкас сталася смертельна ДТП

Прапори України на вході до Соборного скверу перетворились на ганчірки

У вицвілих та пошматованих клаптях тканини ще можна впізнати жовто-блакитні кольори, хоча має це жалюгідний вигляд.

Можливо, хоч до Дня Незалежності залишки державних прапорів замінять на нові стяги.

Дивіться також: Вандалізм: український прапор на шляхопроводі до району Луначарського перетворився на блакитний вимпел

В Черкасах відсвяткували Маковея

У Черкасах відзначили Медовий спас, або Маковія.

Цього ж дня починається Успенський піст, який триватиме два тижні – до 28 серпня.

На Маковея у церквах святять мак, а також воду та запашні букети з квітів і трав – чорнобривців, жоржин, айстр, гвоздик, барвінку, м’яти, чебрецю, любистку тощо.

 

Репортаж В.Воротника

На бульварі Шевченка всихає газон

Газонна трава, яка насіяна вздовж бульвару Шевченка, всихає та жовтіє. Хочеться звернути увагу: окрім того, що бульвар має неестетичний вигляд, на нього було витрачено бюджетні кошти – які можна зберегти, просто поливаючи газон.

Дивіться також: Вздовж Дніпра через спеку гине дерновий газон