Олігархат проти олігархату: українці швидко розчаровуються у Зеленському

Син банкіра і зять олігарха vs маріонетка олігарха, син міністра і зять нардепа… 

Таку конструкцію нав’язують мешканцям 197 виборчого округу. Пропонуючи замість мажорного Голуба не менш мажорного Скічка. Насправді, особисто я не бачу різниці. Другий начебто від “Слуги народу”, але зовсім не розумію, що спільного у нього із Зеленським, крім причетності до шоу-бізнесу.

Перший – за кошт Косюка, адмінресурсу Порошенка та державних субвенцій будує кар’єру. Міняючи погляди і партії відповідно до політичної доцільності.

Не вірю обом. І відчуття, що обидва кандидати – і Скічко, і Голуб – представляють практично одних і тих самих людей. Вони представляють олігархічну Україну.

Поки, крім здогадок та обережних висновків, неможливо чітко визначити – чому саме Скічко отримав округ від Зеленського. Але інформацію про те, що він є фактично дублером Голуба і представляє інтереси все того ж самого Косюка, варто перевірити. Але за великим рахунком, вони однакові. Мажори, хоча Скічко явно має успішний власний шлях, на відміну від кар’єри Голуба, де його ретельно пропихували родичі. І, звісно, більш чисту партійну біографію. Бо Голуб усі ці роки на Черкащині був символом політичної корупції – він ототожнював “договорняки” між двома, на перший погляд, непримиримими політичними силами – БПП і “Батьківщиною”. Зять правої руки Тимошенко Соболєва тривалий час був куратором області від БПП. Успішність кураторства – ОЗУ Торпеди, тісно імплементоване в Черкаську міську раду.

Ні, звісно, Скічку зараз нема чого пред’явити. Але йому і нічим похизуватися. А на тлі інших кадрових призначень в області взагалі проект виглядає політично сумнівним. Якщо ж дійсно виявиться, що команду Скічка в області представляє купа токсичних у політичному плані людей, то висновки для електоральних перспектив справді сумні.

І про інше. На сусідньому 194-му окрузі від команди Зе йде Любов Шпак, яку пов’язують із так званими “прокурорськими”, які в Черкасах афілійовані все з тим самим ОЗУ.

А от постать нового очільника ОДА Шевченка взагалі шокує. Хочеться поставити запитання Президенту Зеленському – хто всі ці люди??? Чому їм надані такі преференції і чому “похєрені” ті, хто дійсно в області проштовхував Зеленського останні півроку?

З огляду на неяскравий бек-граунд новоспеченого “губернатора” і чутки, що він є постаттю, за якою стоять “стовпи” режиму Порошенка Кононенко та Ковальчук, а він сам має тісні дружні і ділові зв’язки з особами, пов’язаними з місцевим ОЗУ Торпеди, самі собою виходять не дуже приємні висновки.

Команда Зе продала Черкащину? (І чи лише Черкащину?) Кому саме – олігархату чи бандві – не має особливого значення. Бабло в черговий раз перемогло добро. Ми всі сподівалися на зміни, оновлення політичних еліт, натомість отримали все те саме, але в оновленій зеленій обгортці.

Завищені очікування відносно команди Зеленського дуже швидко змінюються розчаруванням. Президентські рейтинги швидко знижуються, але біда в тому, що справді нових політичних сил і оновлених принципів політики у нас не виявилося.

Знов несуть гречку та гроші виборцям, а в новому парламенті під новими прапорами будуть засідати всі ті самі ставленики олігархату.

Прикро. Знову мінус 5 років життя країни?