Черкасці не знають, хто автор гімну України

Ще зі шкільної парти українці вивчають гімн України. Тож журналісти “Антени” вирішили поцікавитись у жителів Черкас, чи знають вони, хто автор головної музичної композиції країни.

Як відомо слова для гімну написав Павло Чубинський, а музику – Михайло Вербицький.

Ковзанки більше нема

“Ковзанка закрита у зв’язку з відлигою” – йдеться у повідомленні на огорожі. Черкаська льодова арена розпочала роботу під час різдвяних свят, кілька разів закривалась через несприятливі погодні умови.

 

Комунальники мають бути завжди готові

Чергові опади не повинні стати несподіванкою для відповідних служб. Про це на щотижневій нараді комунальникам нагадав міський голова Анатолій Бондаренко:

– Зараз погода знову буде мінятися. Підготуватися, чітко напрацювати графіки, щоб не було ніяких перебоїв. Я розумію, що може ви працюєте краще, ніж у минулому році, але суспільство вимагає від нас змін, щоб ми впроваджували нові підходи. Тому я б просив підготуватися, щоб новий снігопад знову не застав нас посеред ночі.

Карантин у Черкасах продовжили до 6 лютого

Нині епідпоріг у місті перевищено на 41%. Лише протягом минулого тижня на грип захворіло понад 4000 черкасців. Детальніше про епідеміологічну ситуацію доповів директор департаменту охорони здоров᾽я Олег Стадник.

Отож на виконкомі було прийняте рішення про продовження карантину у школах та позашкільних закладах до 6 лютого.

У раді працюють над програмою розвитку

Черкаська міська рада починає працювати над програмою соціально-економічного розвитку, щоб винести її на розгляд виконавчого комітету, а потім – на затвердження сесії.

– Я просив би всіх керівників комунальних підприємств, наших колег, партнерів взяти участь у розробці цієї програми, – зазначив міський голова.

У міськраді взялися за дисципліну

Як повідомила директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук, останнім часом виконавчі служби суттєво відстають з документообігом. Найбільше невчасно або із порушеннями на запити та звернення відповідали департамент ЖКК та архітектури і містобудування. Тож найближчим часом планується провести навчання з директорами департаментів, відповідальними особами щодо виконавчої дисципліни. Якщо службовці не виправляться – заплатять штраф.