Комісія оглянула тролейбуси на ПАТ «Азот»

У понеділок на щотижневій нараді міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення директору КП “Черкасиелектротранс” Петру Кучеру оглянути тролейбуси на ПАТ “Азот”, оцінити їх технічний стан та вартість.

Результати перевірки вже відомі. Зокрема на деяких частинах тролейбусів  помітна корозія металу, також наявна розгерметизація даху та зіпсовані акумулятори. Вартість транспорту встановити не вдалося, оскільки необхідно провести повну перевірку на оглядових ямах.

Дефіциту «Таміфлю» в області немає

Проте Міністр Охорони здоров’я Олександр Квіташвілі закликав громадян не займатися самолікуванням у разі виникнення симптомів грипу.

– Це дуже серйозний препарат, який застосовується не для профілактики. “Таміфлю” повинен видаватися лікарями лише у перші 48 годин для пацієнтів групи ризику. В країні цілком достатньо замасів цього препарату. Якщо в якійсь області буде перевищено допустиму кількість випадків захворювання – ліки будуть виділені з центрального запасу, – зазначив глава МОЗ.

Загалом з 1 жовтня 2015 року грипом в Україні перехворіло 3,2 млн. осіб.

Черкасців закликають зробити щеплення

Україна зрівнялася з Пакистаном та Мадагаскаром, потрапивши у п᾽ятірку країн-лідерів з поліомієліту. Тому нині по всій країні триває кампанія, що передбачає проведення вакцинації від небезпечної хвороби. Міністр охорони здоров᾽я України Олександр Квіташвілі закликає черкасців зробити щеплення та запевняє, що вакцина французького виробництва відповідає усім світовим стандартам, є абсолютно безпечною та не викликає побічних ефектів.

Керівництво області спільно з міністром та іноземними гостями щойно відвідали черкаську поліклініку і перевірили готовність медзакладу до проведення вакцинації. Особливо, до групи ризику входять діти від народження до 5 років. В цей період вони найбільш вразливі. Однак 13% черкаських батьків відмовляються від щеплень для дитини без вагомих на  те причин.

Ефективність муніципальної інспекції «зашкалює»

Виявляється, муніципальна інспекція міста за 25 днів снігопадів виписала лише 30 протоколів за неприбирання бурульок та снігу й льоду з тротуарів! І це десятьма інспекторами! Про це розповів журналістам міський голова Анатолій Бондаренко під час інтерв’ю. Попри те, що місто було засипане снігом, а тротуари практично не чистилися власниками установ та магазинів згідно “Правил утримання…” муніципальні інспектори виписали за місяць всього по три протоколи про порушення. Тобто один на десять днів… Очевидно зрозуміло з чого і кого треба починати скорочення апарату управління містом. А функція догляду та контролю, яку зараз виконує відділ інспектування, може бути передана громадськості та органам самоорганізації населення, але після їх реформування та оновлення.

Переселенцям не виділили приміщення

Нині у Черкасах проживає близько 5000 переселенців зі Сходу. Тривалий час їхні представники спільно з волонтерами збирають гуманітарну допомогу у приміщенні колишньої тютюнової фабрики. Наразі переселенці просять виділити 2 кімнати для роботи та збереження речей.

Однак деякі депутати ставлять під сумнів заощадливість волонтерів. Тож вимагають переписати міську програму і розрахувати доцільність використання бюджетних коштів. Після перерви та тривалих дискусій питання таки відправили на доопрацювання.