«Шкільний автобус» продовжить возити черкащан

У 2015-2016 р.р. більше 8,6 тис. учнів та понад 1,6 тис. педагогів області забезпечені підвезенням шкільними автобусами. 176 транспортних засобів були придбані у межах відповідної програми, що діє на території області з 2003 року. Нещодавно депутати обласної ради схвалили її продовження до 2020 року.

В поліклініці №5 відкрили соляний кабінет

В 5 міській лікарні відкрили кабінет, який повністю зроблений із солі. Такий метод лікування називається – галотерапія. Цей вид терапії призначений для лікування бронхіту, бронхіальної астми, гаймориту, а також для профілактики грипу, ГРВІ, рецидивів бронхіту та пневмонії. Також при лікуванні вегето-судинної дистонії, неврозів, гіпертонії та гіпертонічних хвороб.

Наразі кабінет готовий приймати пацієнтів, згідно попереднього запису та при формуванні групи мінімум з п’яти осіб. В середньому сеанс галотерапії триває 30-60 хвилин, в залежності від захворювання пацієнта.

На вул. Грушевського перекинулась вантажівка

На повороті з вулиці Одеської на вулицю Грушевського, водій вантажівки ЗІЛ не «вписався» в поворот. Результат невдалого керування: автомобіль, разом з вантажем опинився на узбіччі дороги. На місце події прибула слідча група, яка почала проводити оперативні дії.

Кому належатиме університет банківської справи?

Нещодавно депутати облради звернулися до Кабміну, Нацбанку та Міністерства освіти про передачу Черкаського університету банківсько справи у комунальну власність. Викладацький склад та студенти б’ють на сполох, оскільки підозрюють, що обласний бюджет не зможе профінансувати навчальний заклад. Питання акредитації, видачі дипломів та їхній зразок також залишаються невирішими.

Процедуру закупівель спрощено

Нещодавно міський голова підписав розпорядження про заборону збирати кошти з батьків у садочках та школах, оскільки міська рада спрямувала на поточне утримання цих навчальних закладів 9 млн. грн. Раніше всі закупівлі здійснював департамент економіки за допомогою тендерних процедур. Нині постало питання про оперативне забезпечення шкіл та садочків миючими засобами, фарбами та іншими матеріалами. Аби пришвидшити цей процес виконавчий комітет прийняв рішення про здійснення закупівель безпосередньо керівниками навчальних закладів. Детальніше – право захисниця Людмила Бордунос.

Система «Прозоро» має низку переваг, зокрема, спрощення отримання необхідної документації та запобігання корупції. Отож керівникам шкіл та дитсадків залишається лише освоїти механізм електронних закупівель.