Топонімічну епопею у Черкасах завершено

Після тривалих дискусій та обговорень розпорядженням міського голови перейменовано 62 вулиці та провулки. Анатолій Бондаренко врахував думки топонімічної комісії, жителів міста та родин загиблих воїнів. Отож більшості вулиць були повернені історичні назви або ж присвоєні імена черкащан, які не повернулися із зоно бойових дій на Сході країни.

Нагадаємо, що згідно з одним із ключових пунктів декомунізації передбачається перейменування населених пунктів, в назвах яких використано імена осіб, які обіймали керівні посади у комуністичній партії. Також підлягають зміні найменування, у яких використано назви СРСР, інших союзних або автономних республік та похідні від них. Назви які пов’язані з діяльністю Комуністичної партії, річницею Жовтневого перевороту, встановленням радянської влади на території України, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України.

«Батьківщина» щороку вшановує загиблих

Черкаські «батьківщинівці» зібралися біля стели Небесної Сотні. Таким чином вони згадали всіх Героїв України, які загинули в буремні часи Революції Гідності. Депутати та громадськість поклали квіти та сказали декілька слів про подвиг цих людей.

Міський голова незадоволений роботою департаментів

Анатолій Бондаренко звернувся до управлінців з низкою зауважень та вніс конструктивну пропозицію:

– Пропоную, хто нормально не справляється з новою владою, просто розрахуватися – самому написати заяву, щоб не отримувати догану. Це стосується департаменту житлово-комунального господарства, “Дирекції парків”, управління економіки, департаменту архітектури. Якщо не будуть тендери на 1 березня – я вас попереджаю зразу, – зазначив міський голова.

Світлофор на вул. Грушевського запрацює?

Терміново відновити роботу двох світлофорів, які не працюють на розі вулиць Смілянська-Хоменка та бульв. Шевченка-вул.Грушевського (колишня вул. Котовського), сьогодні доручив міський голова Анатолій Бондаренко на оперативній нараді директору департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Андрію Наумчуку.

Як розповів начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко, впродовж найближчої доби в Черкасах планується відновити роботу цих двох світлофорів.

У садочку №55 продовжуються побори

Про це міському голові повідомили батьки вихованців. Тому Анатолій Бондаренко дав тиждень працівникам департаменту освіти на 100% виконання доручення міського голови щодо заборони збирати кошти у дитячих садочках та школах. Інакше освітянам доведеться залишити посади.

– Якщо вас не сприймають завідувачі дитячих садків – ми будемо вживати відповідних заходів. Чи в них там якась каста окрема у цих завідувачів? – Обурився міський голова Анатолій Бондаренко.

Директору парків перепало за «купу землі»

На вихідних у парку “Сосновий бір” розпочали роботи з облаштування доріжок. При цьому на центральній алеї утворився безлад та гори грунту. Черкасці шоковані санітарним станом паркової зони. Отож під час ранкової наради міський голова Анатолій Бондаренко попросив керівника КП “Дирекція парків” пояснити, чому на вихідних для черкащан створили дискомфорт? Чіткої відповіді ніхто не почув.

 

Вандали знову побили міські ліхтарі

Про це повідомив директор КП “Міськсвітло” Віталій Терьохін:

– У сквері “Надія”, що біля обласної дитячої лікарні за рік і два місяці невідомими особами було розбито 24 світильники. Всі рази було подано заяви до поліції, але особи досі не встановлені. Це починає носити систематичний характер, тож я просив би вас розглянути можливість встановлення камер відеоспостережжя, оскільки збитки складають близько 50 тис. грн.