За що платять українці

Наприкінці минулого року депутати Верховної ради внесли зміни до податкового кодексу. Детальніше про податкові новації розповів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Володимир Жаврід.

У Черкасах бачили скотчмобіль

– Я планую використовувати цей прототип для повсякденних поїздок, з часом вдосконалюючи його, і відпрацьовуючи нові рішення, необхідність в яких виникатиме по ходу діла. Отриманий досвід враховуватиму при проектування наступного прототипу. З часом скотч почне руйнуватись від дії води та ультрафіолету, тому, можливо, найпершим вдосконаленням стане заміна плівки на легку тканину, проте потрібно навчитись добре кроїти. Також планую провести тести на витрату енергії, щоб потім порівняти результати з іншою велотехнікою, – розповів автор конструкції Олексій Ганшин.

З тролейбусниками розрахувалися

Комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» погасило всі заборгованості по заробітній платі перед своїми працівниками. Про це заявив заступник директора комунального підприємства Олексій Ворона. За його словами, на сьогоднішній день, жодної заборгованості перед трудовим колективом підприємства немає. Але Ворона не уточнив, звідки взялись гроші на погашення боргів та коли саме заробітні плати були виплачені. Нагадаю, що робітники «Черкасиелектротранс» протягом декількох місяців не отримували плати за свою роботу. Керівництво підприємства пояснювало це тим, що воно не отримувало компенсацію за пільгові перевезення.

В ЧДТУ вшанували Великого Каменяра

В Черкаському державному технологічному університеті 23 лютого 2016 року відбувся просвітницько-мистецький захід «Я син народу, що вгору йде», присвячений 160-річчю з дня народження та 100-річчю з дня смерті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Яковича Франка.

Народний депутат зустрівся із черкаськими студентами

Народний депутат-батьківщинівець Іван Крулько зустрівся з черкаським студентством та презентував законопроект про молодь. В ході зустрічі народний обранець підняв питання необхідності та життєдіяльності студентських громадських організацій, волонтерства, функцій освітньої та соціальної сфер, створення молодіжних центрів тощо. До обговорення активно долучилися як студенти, так і викладачі.

 

Черкаси накрив туман

Туман — атмосферне явище, що полягає в скупченні продуктів конденсації, застиглих в повітрі безпосередньо над земною поверхнею. Виникає внаслідок охолодження повітря від земної поверхні чи випаровування з теплої води.

Тумани в населених пунктах бувають частіше, ніж поза ними. Такі атмосферні явища перешкоджають нормальній роботі всіх видів транспорту, тому водіям та пішоходам слід бути особливо уважними.