Черкасцям показали “АТО”

У Черкасах стартував 8 театральний фестиваль нової драми, у рамках якого глядачеві презентували моно-виставу режисера Андрія Мая, написану за  спогадами психолога-учасника АТО.

Документальний текст на основі інтерв’ю зі штатним психологом Міністерства оборони України Олексієм Карачинським, який працював з бійцями української армії в найгарячіших точках антитерористичної операції. 25-річний психолог відправляється на передову працювати з військовими з пост-травматичним синдромом. Але сам цей синдром і отримує. Його мова – мова людини, травмованої буденним жахом війни. Не можеш змінити реальність – треба про неї свідчити.

В раді обговорили Програму розвитку

Серед основних напрямків видатків: ремонт та реконструкція доріг, тротуарів, освітніх установ, вуличної інфраструктури, систем водопостачання, будівництво заводу для переробки твердих побутових відходів, капітальний ремонт будівель, встановлення системи «Рада», освітлення та вуличних камер. Цьогорічною новацією є включення до програми пункту про будівництво та ремонт фонтанів та реконструкцію центрального стадіону. Також до програми увійшли 5 проектів, які виграли конкурс у межах громадського бюджету.

В процесі обговорення посадовці заслухали представників громадськості. Зокрема, жителі міста просили звернути увагу на стан пішохідної частини доріг та контроль роботи світлофорів.

Головний лікар черкаської стоматполіклініки звернулася із проханням не оминути увагою фінансування медзакладу.

Наслідки перейменування вулиць

Нещодавно у Черкасах рішенням міської ради було перейменовано 10 топонімів, зокрема вулиць, провулків та узвозів. Багато жителів міста висловили занепокоєння, оскільки вважають, що їм доведеться переоформляти усі документи. Начальник відділу загально-правових питань департаменту управління справами та юридичного забезпечення Олександр Мазур відповів на найбільш поширені питання. Отже:

Місце реєстрації у паспорті

Так звану “прописку” обов’язково змінювати не потрібно По-перше, зміна назви вулиці не є зміною місця проживання, а, по-друге, чинним законодавством не передбачено обов’язку змінювати “штамп” у паспорті у зв’язку зі зміною назви вулиці. Обов’язково вносити зміни до документів на житло, нерухомість також не потрібно. Тому документи залишаються чинними й ніхто не має права вимагати їх заміни.

Зміни до документів про право власності на нерухоме майно необхідно буде вносити лише якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість.

Як діяти підприємцям у зв’язку з перейменуванням? Підприємці так само зможуть змінити дані про назву вулиці в загальному порядку при внесенні змін до своїх установчих документів. Щоправда, певних додаткових витрат можуть зазнати ті юридичні особи, які мають бланки і штампи зі старими назвами.

Вартість перейменування для міста

Уся вартість перейменування для місцевого бюджету – це кошти, витрачені на виготовлення нових табличок та дорожніх знаків з покажчиками. При цьому за заміну табличок на багатоквартирних будинках не доведеться додатково сплачувати, оскільки тариф на утримання будинку передбачає цю статтю витрат.

Перейменування і субсидії

Усі реєстри громадян мають бути приведені у відповідності до нових назв.

вний час там паралельно “співіснуватимуть” старі та нові назви. Тому зміна найменування вулиці не є підставою для відмови в отриманні субсидії.

Україну накриє найсильніший вітер Європи

Синоптики попереджають про значне погіршення погодних умов у найближчі дні — слід бути готовими до штормового вітру, дощу і мокрого снігу.

«Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а в деяких регіонах 55 і 70 км/год. Такі пориви уже можуть ламати великі гілки дерев, обривати електромережі та зривати дахи будинків.

Заступник голови українського Гідрометцентру Анатолій Прокопенко попереджає і про сильні опади. Дощі перейдуть з північних і західних областей на територію всієї країни. До кінця тижня опади можуть перейти у мокрий сніг, температура повітря знизиться на 2-4 градуси.

Народні прикмети говорять: Вітер на Єфрема понісся – літо швидше за все буде сире та холодне.