На День міста тролейбуси кататимуть черкащан безкоштовно

У розклад руху черкаських тролейбусів внесли зміни. На День міста, 17 вересня, міський електротранспорт курсуватиме не за графіком «вихідного» дня, а як у робочий день – із понеділка до п’ятниці. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету.

За словами начальника управління транспорту департаменту ЖКК Віталія Москаленка, цього дня кількість тролейбусів на маршрутах буде збільшена. Продовжать і час їхньої роботи.
– Зазвичай у вихідний день на дорогах міста на 1,7 і 10 маршрутах працює три одиниці транспорту, на інших – по одному, – каже Віталій Сергійович. – Натомість на День міста, згідно з ухваленим рішенням, тролейбуси маршруту 1,7,10 курсуватимуть у кількості 6 одиниць, а решту обслуговуватиме по одному тролейбусу.
Загалом же цього дня вулицями міста їздитиме 27 тролейбусів. Більше того, за словами посадовця, всіх пасажирів у цей день вони перевозитимуть безкоштовно.

Черкаська вихованість, або навпростець через дорогу

Біля ТРЦ «Depo’t center» черкащани масово переходять дорогу у невстановленому місці. Нещодавно тут ледь не сталася трагедія, коли старенька на силу вислизнула з-під колес автомобіля. Міська влада облаштувала нову зупинку поближче до пішохідного переходу, однак і це не допомогло. Пішоходи продовжують порушувати правила пересування містом.

У Черкасах відбувся Олімпійський забіг

Спортивну подію вже другий рік поспіль зініціювала Черкаська гімназія № 9. Забіг присвятили воїнам АТО, участь в акції взяли учні та вчителі закладу, батьки учнів, жителі мікрорайону. Розпочався забіг біля центрального входу до гімназії з боку вулиці Іллєнка, потім прослідував бульваром Шевченка, вулицею Різдвяною, С.Амброса та знову Ю.Іллєнка.

У черкаській школі навчається американець

Сімнадцятирічний Стівен Лейн приїхав зі штатів на початку навчального року в рамках програми обміну учнями. У Черкасах юнак житиме та навчатиметься протягом року. Перша міська гімназія є активним учасником подібних програм, тож знає, як навчати та адаптувати іноземців.

Хлопець розповідає, що приїхав з невеликого студентського містечка Пенсильванія. Минулого року закінчив школу в США. Батьки підтримують юнака у його прагненні мандрувати світом, збагачуватися враженнями та навчатися у різних країнах. Американський гість говорить, що Україна дуже красива, а Черкаси – це дійсно європейське місто.

Найбільша  мрія – стати хірургом та рятувати людські життя. Нині він захоплюється хімією та біологією, у вільний час грає у футбол, полюбляє альпінізм, кемпінги та байкінг. З учнями першої гімназії Стівен спілкується англійською, але вже вивчив декілька українських фраз.

Допомагає іноземцю зорієнтуватися у місті черкащанка Тетяна. Минулоріч вона гостювала у Стівена. Нині її родина прийняла хлопця у себе вдома.

Стівен вже побував у Швеції, Данія, Індія. У Черкасах амбітний юнак ознайомився з деякими визначними місцями, зокрема відвідав музей, Долину троянд, центр міста, Палац культури «Дружба народів». У планах – візит до театру та філармонії.

Відтепер Черкаська міська рада приймає електронні петиції

У Черкасах запустили нову можливість. Відтепер кожний бажаючий, на сайті Черкаської міської ради, у електронному вигляді може зареєструвати петицію. Даний інструмент діалогу із владою в Україні започаткували більше року тому. До цього часу, в Черкаській області, тільки в Канівській міській раді була запроваджена дана можливість. Нововведення вже оцінила громадськість, зокрема активістка Вікторія Феофілова на своїй сторінці у «Facebook» відмітила, що це маленька перемога і окреслила плюси даного інструменту демократії. Нагадаємо, що аби створити петицію, її зміст необхідно чітко сформулювати та розмістити текст на офіційному сайті органу влади, до якого вона спрямована. Кількість підписів та строки збору визначаються статутом територіальної громади чи Регламентом відповідної ради.

Більше тижня траншея у дворі житлового будинку заважає місцевим мешканцям

У дворі житлового будинку по вулиці Громова, 5 вже тиждень ремонтники не можуть владнати несправність водопроводу. Місцеві мешканці скаржаться на незручність, адже в будинку проживають інваліди та літні люди, тому яма створює перешкоду для нормального пересування двором.