Екстраординарну виставку презентує черкащанам Обласний художній музей

На виставці представлені роботи одразу двох творчих людей: маленької трирічної дівчинки Агати Кравченко та 56 річного відомого черкаського художника,майстра абстрактного живопису Олександра Шепенькова.Виставка має назву “Щось цікаве” та має не меті не стільки продемонструвати чи порівняти рівень майстерності двох художників. Це виставка, що постулює необмеженість творчості,цінність несвідомого створення образів та дає можливість побачити щось нове, щось цікаве.

Дивіться також: У черкаському музеї відкрилась котяча виставка

Черкаський фестиваль Народний герой став предметом суперечки його організаторів

Сьогодні на засідання сесії міськради прийшли волонтери та учасники АТО, що мають безпосереднє відношення до організації фестивалю Народний герой. Минулого засідання, один членів оргкомітету,привселюдно, звинуватив колег у привласненні ідеї фестивалю. Сьогодні депутати почули іншу сторону конфлікту.

Дивіться також: Черкаська міськрада проголосувала за новий виконком

 

У Черкасах назвали переможців конкурсу “Екологічна казка”

Претендували на цьогорічне звання переможця конкурсу понад 80 робіт, що створили юні черкащани до Всесвітнього дня води. Партнерами конкурсу виступили КП “Черкасиводоканал, ЧНУ ім. Б.Хмельницького , ЦДЮТ та “Всеукраїнська екологічна ліга”.Конкурс “Екологічна казка” до Всесвітнього дня води, проходить вже восьмий рік поспіль та має постійних учасників, партнерів та друзів.

Дивіться також:Площу біля ЦДЮТ розчищають від снігу

У Черкасах виникло провалля на головному каналізаційному колекторі

Просідання грунту сталося у районі Хімселища. Колектор має довжину близько 7 км і перекачує третину стоків міста. Наразі працівники «Черкасиводоканалу» виконують підготовчі роботи для ліквідації наслідків аварії. Детальніше – далі у сюжеті.

Аварії на колекторах стабільно трапляються кілька разів на рік, особливо у період дощів або танення снігу, – розповідає директор «Черкасиводоканалу». В таких умовах комунальники уже навчилися лагодити мережу без дискомфорту для черкащан.

Скільки триватиме ліквідація аварії – наразі невідомо, адже ділянку ще повністю не обстежили. Нині у Черкасах більше 260 км каналізаційних мереж, за останні 20 років коштом Світового банку відновили лише 3,5 км. Тоді коли ліквідація аварійної ситуації обходиться підприємству значно дорожче, ніж планова робота. Проблема недофінансування українських водоканалів лежить на державному рівні, через що комунальні підприємства не мають змоги вчасно виконувати роботи з оновлення мереж.

Дивіться також: У Черкасах відновлюють головний каналізаційний колектор. 

У Черкасах планують відбудувати університетський корпус після пожежі

Йдеться про приміщення Черкаського національного університету, що знаходиться у центрі міста по вул. Дашкевича, 24. Будівля зазнала руйнації внаслідок пожежі у 1990 році. В рамках інвестиційної програми 2/3 будівлі відновлено, до 2020 року навчальний корпус №4 планують повністю відбудувати. Звернення першого проректора університету підтримали депутати Черкаської міськради.

Дивіться також: «Роками ніхто не звертав уваги, що будівля руйнується», – директор Черкаської музичної школи. 

 

Від імені ДФС здійснюється розсилка листів зі шкідливим програмним забезпеченням

21.03.2018 року зафіксовано значну кількість спам-розсилок листів, які розповсюджуються за допомогою електронної пошти в мережі Інтернет. Листи містять шкідливе програмне забезпечення та відправляються нібито від імені Державної фіскальної служби України.

З огляду на це ДФС України повідомляє, що відправка спам-повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають жодного відношення до Державної фіскальної служби України.

Приклад спам-повідомлення:
«Офіційний лист-звернення керівнику підприємства.
Протягом січня-листопада 2016 року підрозділами контролю за проведенням розрахункових операцій виявлено порушення податкового законодавства, доводимо до вашого відома, що це є підставою висування підозри у вчинені адміністративного правопорушення згідно ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)).
Просимо вас ознайомитись з листом виконавчої служби та повідомити про це керівника підприємства».

До повідомлення додається файл, який містить шкідливе програмне забезпечення.

Звертаємося до платників податків з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність.