ДСНС поререджає батьків: подбайте про безпечні канікули!

З 24 березня на Смілянщині в багатьох загальноосвітніх школах розпочались весняні канікули, тому Смілянський РВ Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду! Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, на кризі . Слід наголосити на важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності при виявленні маловідомих предметів, що за зовнішніми ознаками схожі на вибухонебезпечні.
Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Дивіться також: Смілянський “Пролісок” зібрав юні таланти

Артистів Черкаського драмтеатру привітали з професійним святом

До Всесвітнього дня театру трупу Черкаського обласного музично- драматичного театру імені Тараса Шевченка вітали зі святом посадовці міста та області. До працівників установи звернулися з теплими словами вітань очільник культурної галузі Черкащини та голова профспілки працівників культури області. До слів вітань традиційно додавалися поченсі грамоти та букети квітів. Від імені міського голови акторів та працівників театру привітав його заступник Ігор Волошин. Окрім подяк та невеличких матеріальних заохочень владці твердо пообіцяли,що вже до кінця року ремонтні роботи в приміщенні театру будуть завершені і актори зможуть знову виступати на рідній сцені.

Дивіться також: “До кінця року трупа Черкаського драмтеатру повернеться до свого приміщення”, Олександр Шабатін

 

У Смілі нова проблема – освітлення

Станом на сьогодні зовнішнє освітлення у Смілі працює лише 18.30 до 2-ої ночі та з 4-ї до 6-ї години ранку. Такий робочий час зовнішнього освітлення у місті з перервою у дві години встановили, аби мати певну економію коштів. Вона, за словами начальника міського Управління житлово-комунального господарства, у рік складає близько півмільйона гривень.Та на останньому засіданні виконкому озвучили пропозицію, як зробити так, щоб місто не поринало серед ночі в темряву

Дивіться також: У Смілі вантажний потяг переїхав підлітка

 

Смілянський “Пролісок” зібрав юні таланти

Днями у Смілі відбувся наймасштабніший конкурс юних талантів. «Пролісок», що вже традиційно щороку проводять у міському Будинку культури, цього року об’єднав понад півтисячі юних дарувань.

Дивіться також: У Смілі вантажний потяг переїхав підлітка

 

В Обласній бібліотеці для юнацтва представлена виставка робіт студентів ЧНУ

Назва виставки “Мереживне диво — витинанка”. В експозицію увійшли дипломні роботи студентів кафедри Образотворчого мистецтва Черкаського національного університету. Виставка цікава тим, що в роботах використані матеріали невластиві для техніки витинанки. Роботи зроблені з паперу та шкірозамінника.

Дивіться також: В Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва вшанували книги-ювіляри

 

“До кінця року трупа Черкаського драмтеатру повернеться до свого приміщення”, Олександр Шабатін

Директор департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА, Олександр Шабатін повідомив про те,що цьогоріч трупа Черкаського обласного театру неодмінно повернеться у рідні стіни. Наразі проводяться роботи пов’язані зі звуковим та світловим устаткуванням та підготовчими роботами для відповідних мереж. Очільником Черкаської ОДА поставлене завдання завершити ремонті роботи до кінця 2018 року та стовідсотково забезпечити театр необхідним обладнанням.

Дивіться також: Черкаський драмтеатр вже має відновлений вигляд

Через несправні електроприлади на Золотоніщині згорів будинок

26 березня о 07:50 в селі Домантово виникла пожежа житлового будинку. Займання на вулиці Лесі Українки виявили випадкові перехожі, які одразу зателефонували за номером “101”. На боротьбу з вогнем оперативно прибули рятувальники Золотоніської пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда, які о 08:37 пожежу локалізували, а о 09:18 повністю ліквідували.У результаті пожежі вогнем знищено меблі та домашні речі. За попередніми даними причиною пожежі стало порушення правил технічної експлуатації електропобутових приладів

Дивіться також: Різдвяного ранку у Черкасах рятувальники ліквідували пожежу дачного будинку