Смілянські рятувальникі попереджають

З початку року на Смілянщині сталося 19 пожеж. Майже 80 відсотків з них – у житловому секторі. У більшості випадків, наголошують рятувальники, причинами пожеж стають: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, печей, теплогенеруючих агрегатів та установок, газового обладнання.З метою зменшення кількості пожеж у житловому секторі смілянські рятувальники регулярно проводять профілактичні бесіди з громадянами.  Під час спілкування рятувальники наголошують на правилах пожежної безпеки, звертають увагу на те, що необхідно уважно слідкувати за станом електромереж, обігрівальними приладами, а також, не палити у ліжку, адже згідно статистики пожежі з усієї кількості осіб, які загинули від необережного поводження з вогнем, більшу частину становлять саме ті громадяни, які палили в ліжку, часто перебуваючи у нетверезому стані.

Дивіться також: У Смілі горів гараж

У Смілі горів гараж

14 березня о третій годині ночі до Служби порятунку «101» зателефонував випадковий свідок та повідомив про пожежу в металевому гаражі в м. Сміла на вулиці Василя Стуса. На місце надзвичайної події виїхало чергове відділення12-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці встановили, що в гаражі горять домашні речі на площі 12кв.м. Вони відразу розпочали гасіння осередку пожежі і локалізували займання менше ніж за півгодини. Причини пожежі і збиток встановлюються, повідомляють в Смілянському райвідділі Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Дивіться також: У Черкасах під час пожежі врятували 8-річного хлопчика

Черкащан запрошують на концерт духового оркестру

Муніципальний духовий оркестр міста Черкаси запрошує на концерт «Весняні зустрічі», що відбудеться у БК ім. Івана Кулика 28 березня о 18 годині. Вхід вільний.

Дивіться також: У День Конституції черкащани слухали «живу» музику.  

У Черкасах під час пожежі врятували 8-річного хлопчика

19 березня о 01:37 до оперативно координаційного центру Управління надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на першому поверсі 5-ти поверхового житлового будинку на вулиці Волкова.

Займання у квартирі виявив господар, який намагався власними силами, за допомогою підручних засобів загасити полум’я. Коли чоловік зрозумів, що самому йому не впоратися, він зателефонував до Служби порятунку за номером «101».

На місце події оперативно прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Працюючи у складі ланки газодимозахисників, вогнеборці на прохання батьків вивели у безпечне місце із задимленої квартири на п’ятому поверсі переляканого 8-річного хлопчика. Внаслідок події дитина не постраждала.

Завдяки оперативним діям бійців ДСНС, пожежу вдалося о 01:49  локалізувати, а о 01:50 повністю ліквідувати, а також запобігти подальшому поширенню вогню. До гасіння залучалися 2 одиниці спецтехніки та 7 чоловік особового складу пожежно-рятувального підрозділу.

У результаті пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку, телевізор та кондиціонер. За попередніми даними причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки.

Дивіться також: У Черкасах просто неба згоріла вантажівка. 

 

Черкаські виконкомівці одноголосно розподілили кошти на розвиток міста

Зокрема, 3 млн. грн. спрямували на будівництво меморіального комплексу для атовців і 10 млн. – на зведення спорткомплексу для приватної баскетбольної команди, власником якої є керівник «вільних демократів» Михайло Бродський.

Пропозиції озвучив і заступник міського голови «свободівець» Юрій Ботнар, зокрема, що стосується спортивної інфраструктури та закладів освіти.

На розробку нового інтернет-порталу для міської ради та виконкому спрямували 200 тис. грн. Також подбали про придбання оргтехніки та капремонт приміщень та системи опалення Черкаської міськради.

На засіданні виконкому були присутні депутати міської ради від різних політичних сил. Очевидно, представники БПП та «вільні демократи» прийшли проконтролювати хід голосування за проекти, що лобіюють. У свою чергу, виконкомівці  голосували за зміни до Програми одностайно й без обговорення, що дуже схоже на попередні домовленості. Тепер слово за депутатами.

Дивіться також: Черкаси – аутсайдери із прийняття бюджету розвитку.  

Черкаські вулиці продовжують прибирати від снігу

Комунальну спецтехніку зафіксували перехожі на вул. Чигиринській. Наслідки снігопаду у Черкасах ліквідовувало дев’ять тракторів та дві комбіновані дорожні машини КП “ЧЕЛУАШ”. Про це йдеться на офіційній сторінці підприємства у соціальній мережі.

Дивіться також: Черкаські студенти розробили авто для прибирання снігу. 

Дмитро Кухарчук виступив на мітингу перед посольством РФ у Києві

Очільник Черкаського осередку “Нацкорпусу”Дмитро Кухарчук, на мітингу під посольством РФ у Києві, осудив дії Петра Порошенка, щодо затягування ходу Російсько-української війни. Дмитро Кухарчук закликав українців бути пильними та не піддаватися на обіцянки, що лунають від представників влади, наголошуючи на тому,що війна,насправді,лише тільки розпочинається

Дивіться також: Активісти Нацкорпусу відкрили пам’ятник Володимиру Путіну перед посольством РФ в Києві