Новій українській школі у Черкасах бути

Директор департаменту освіти і гуманітарної політики спростував чутки про недофінансування міських шкіл. Школи уже освоюють субвенцію з державного бюджету, яка надійшла на департамент ще у червні 2018 року. Нині проблема загальнодержавного рівня полягає лише у тому, що на ринку товарів немає необхідної кількості меблів для забезпечення закладів освіти.

Дивіться також: як розподілятимуть черкаських першокласників. 

У Черкасах визначили вартість харчування у дитсадках

Відповідно до проекту рішення, для дитини садової групи вона складатиме 32 грн, ясельної групи – 21 грн. 40% вартості забезпечуватиме міська рада. Решту 60% – батьки. Від сплати за харчування звільняються категорійні діти.

У Черкасах найбільш демократичне співвідношення плати за харчування дошкільнят, – зазначив заступник міського голови Ігор Волошин.

Дивіться також: Скандальний тендер на дитяче харчування скасували.

 

У Черкасах привітали тренера та лауреата Всесвітньої Гімназіади

Гімназиста Назара Чепурного та його тренера Ірину Надюк нагородили за призові місця у XVII літній Всесвітній Гімназіаді. Змагання відбулися у місті Марракеш з 2 по 9 травня. Відзнаку спортсменам вручив особисто міський голова Анатолій Бондаренко.

Дивіться також: У Черкасах відзначили переможців Всесвітньої літньої Гімназіади.

 

У Черкасах корегують міський бюджет

20 млн грн розподілили між департаменти на забезпечення нагальних потреб. Додатково 2,2 млн грн спрямують на фінансування нової української школи. 7,3 млн грн спрямують на капітальний ремонт вул. Ільїна, 15 млн – на реконструкцію вул. Г. Дніпра. 10 млн грн виділили на підтримку ОСББ, 9 млн грн – фінансова підтримка для КП «Черкасиелектротранс». Детальніше – у сюжеті «Антени».

Дивіться також: Міський голова Черкас задоволений показниками виконання бюджету.

 

Черкаські комунальники відновлюють дорожню розмітку

Дорожня розмітка є найпростішим та ефективним засобом організації дорожнього руху. Виконують роботи по відновленню ліній, написів, інших позначень працівники КП “ЧЕЛУАШ”

Дивіться також: Новий гімнастичний зал в Черкасах готують до навчального року

 

 

Ямковий ремонт черкаських доріг роблять силами комунального підприємства

Працівники КП “ЧЕЛУАШ” проводять ямковий ремонт аварійних ділянок по вулиці Одеській. Наступним об’єктом ремонту стане вулиця 30-річчя Перемоги, яка також потребує ретельного відновлення

Дивіться також: В Черкасах одні вулиці асфальтують, інші засипають сколом

Новий гімнастичний зал в Черкасах готують до навчального року

Скандальне обладнання для гімнастичного залу дитячо-юнацької спортивної школи, яке начебто хтось вкрав, або хотів вкрасти, встановлено та готове для початку тренувань. Директор спортшколи Тетяна Бордовська запевняє,що інвентар, який придбано за кошти міського бюджету якісний та сучасний. На спортивному знарядді цього класу відбуваються змагання міжнародного рівня. Приємним є той факт, що черкаські можновладці дослухалися до побажань та пропозицій тренерсько-викладацького складу та не пошкодували грошей, аби забезпечити юних спортсменів якісним та сучасним обладнанням

Дивіться також: Черкаський суд виправдав посадовця департаменту освіти