Спільне засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій та оперативного штабу з протидії коронавірусу.
19.00, 20 березня 2020 р. Повний запис.

Аналогічне рішення було прийнято виконкомом Черкаської міської ради за годину, 20.00.

Просимо уважно переглянути повідомлення і звернути увагу на вимоги до працівників медичних закладів – обов’язково мати при собі посвідчення медпрацівника з фотографією, або посвідчення без фото та паспорт особи.

Черкаська міська рада звертається до громадян і наголошує, що заходи карантину мають попереджувальну мету. В місті та області поки не виявлено жодного випадку зараження на коронавірусну інфекцію. Однак міські служби та медичні заклади вживають всіх можливих заходів для попередження поширення інфекції та готують медустанови до можливої роботи в умовах епідемії.

Просимо з розумінням поставитися до вимушених обмежень. Громадян, особливо осіб похилого віку, які є найбільш уразливими до враження вірусом, просимо за можливістю залишатися в межах домоволодінь і не виходити в місто, за винятком закупівлі медпрепаратів в аптеках та продуктів.

– Сьогодні ми робитимемо все задля того, щоб не допустити поширення епідемії коронавірусу в Черкасах. Тому, попри всі незручності для жителів міста, ми повністю зупиняємо роботу громадського транспорту для всіх, окрім медичних працівників та працівників комунальних підприємств та підприємств з безперервним циклом виробництва, що здійснюють життєзабезпечення нашого міста. Спецтранспорт для вказаних вище категорій буде обладнано аншлагами «Спеціальний рейс» та знаком «Червоний хрест». Доступ у транспорт буде можливий лише за наявності захисних засобів (маски, рукавичок) та відповідних посвідчень. Дезінфекція транспорту, який здійснюватиме спецперевезення, буде здійснюватися на кінцевих зупинках після кожного рейсу, – повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко під час засідання комісії з ТБНС.

Крім того, міський голова наголосив на тому, що Черкаси на сьогодні посідають перше місце в Україні серед обласних центрів за кількістю апаратів для штучної вентиляції легень. На сьогодні в медичних закладах міста їх 64. Однак міська влада оперативно реагуватиме на перебіг епідеміологічної ситуації, і в разі потреби збільшуватиме цю кількість.

– Ситуація в місті під контролем. Однак це не свідчить про те, що зараз ми не повинні вживати всіх доступних заходів щодо недопущення поширення на території міста Черкаси захворювань на коронавірус COVID 19. Тому прошу жителів міста з розумінням і відповідальністю ставитися до кожного рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, дотримуватися всіх вимог карантину і розуміти, що все, що зараз робить міська влада, – це насамперед задля збереження їхнього ж здоров’я, – наголосив Анатолій Бондаренко.

Дивіться також: В області буде введено надзвичайну ситуацію, якщо буде підтверджено хоч один випадок захворювання на коронавірус

Детальну інформацію отримуйте на офіційному сайті Черкаської міської ради та в ефірі телеканалу АНТЕНА.

Від antenna