Із 32 протоколів про порушення правил щодо карантину лише 1 людину притягнуто до відповідальності

З 9 по 15 квітня 2020 року на розгляд до районних судів Черкащини надійшло 32 протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей (ст. 44-3 КУпАП). Одну людину притягнуто до адміністративної відповідальності, 5 протоколів відправлено на доопрацювання, винесено 14 постанов про закриття проваджень.

Цього тижня до адміністративної відповідальності притягнуто черкащанку за те, що вона посеред ночі перебувала в одному з магазинів мережі «Делікат» без захисної маски. Жінка була напідпитку, поводилася зухвало, на зауваження охоронців не реагувала. Постановою № 711/2521/20 Придніпровського районного суду м.Черкаси її визнано винною у скоєнні адміністративного правопорушення, їй доведеться сплатити 17 тис.грн. штрафу.

Прикметно, що до судів починають надходити протоколи після дооформлення. Утім, результатів їх розгляду поки немає, слухання призначені в переважній більшості на кінець квітня або першу половину травня. Те ж саме стосується й справ, розгляд яких перенесено. 

Загалом станом на 15.04.2020 на розгляді районних судів Черкаської області перебувають 77 справ, що стосуються притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей (ст.44-3 КУпАП).

Черкаським апеляційним судом розглянуто 7 подань місцевих судів про визначення підсудності через неможливість утворити склад суду.

Джерело