На Пагорб Слави в цей день доволі багатолюдно. Черкащани саме в цей день прийшли вшановувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні пращурів.

З самого ранку на місці багато поліції, бійців Національної гвардії. Поліцейські стежать, щоб у всіх відвідувачів меморіалу були маски, навіть роздають їх безкоштовно. Також поліцейські зупиняють рух людей, коли біля меморіалу починає утворюватися скупчення людей.

Поліцейські звертають увагу на молодика, що поклав замість квітів війскьковий ремень в кольорах георгіївської стрічки та з пряжкою, на якій намальовано зірку. Літній оператор фільмує подію, намагаючись стояти осторонь. Поліція звертає увагу на молодика підходить і після нетривалої лекції про законодавство по декомунізації відпускають молоду особу, що явно мала наміри спровокувати конфлікт. оператор також розчиняються у натовпі.

На площі серед відвідувачів багато відомих в місті людей – Анатолій Бондаренко, керівники великих промислових підприємств міста, депутати міськради.

Окремі відвідувачі вмикають на телефонах мелодії, що асоціюються з радянською добою, але поліція не звертає уваги на такі дрібні виклики.

Від antenna