крадії банда Конотоп

На станції Шевченка у Смілі правоохоронці затримали банду крадіїв із Сумщини

У Смілі на станції Тараса Шевченка 5 серпня близько сьомої ранку були юрба смілян, спецпризначенці й поліціянти. Як повідомляє журналіст інтернетвидання SMILA.UA Анна Шатна, це відбувалась спецоперація задля затримання громадян, котрих підозрюють у систематичному заволодінні майном пасажирів потягів шляхом грабунку.

Ними стали чотири чоловіка , які як видно із уламків на місці подій, намагались втекти. Під час огляду правоохоронці виявили у затриманих речі особистого користування, пневматичну зброю, а також предмети, що можливо є власністю постраждалих. Нині ця інформація перевіряється. Тому, якщо хтось став жертвою подібних правопорушень, закликають звертатись у центр громадських зв’язків Сумської області.

Вже на сайті обласної поліції повідомляється, що спецоперацію проводили  працівники Управління стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР НП України за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, спільно зі слідчими Головного управління поліції області. Затримані – це четверо конотопчан.

На сьогодні слідством встановлено, що група у складі кількох раніше неодноразово судимих осіб «працювала» на потягах міжрегіонального та міжміського сполучення протягом кількох місяців. Правоохоронці зафіксували близько сотні фактів скоєних конотопчанами крадіжок приватного майна і документів пасажирів.

Слідчі зафіксували, що грабіжники діяли переважно вночі.  Під час руху потягу за допомогою відповідного ключа проникали до купейного приміщення і швидко спустошували валізи пасажирів. Після цього поверталися до Конотопу, де збували майно і розподіляли отримані за нього гроші.