Віталій Ільченко

Кандидат від Слуг Народу Ільченко почав виборчу кампанію з брехні

Віталій Ільченко — креативний і зовсім не брехливий?

Цьогорічна виборча кампанія стартувала в Черкасах зовсім креативно — з таємного приїзду президента Зеленського, презентації команди Зе на місцевих виборах за зачиненими дверима та висуванням директора хімзаводу на посаду міського голови Черкас.

Але виявилося, що гучні заяви про унікальний успіх бізнесмена хед-лайнера команди Зе в Черкасах є звичайною брехнею.

Можливо так воно й мало бути, якби не декілька цікавих АЛЕ.

Президент Зеленський, що, ймовірно, має фобію у вигляді привида міського голови Черкас, навідріз відмовився від публічної частини візиту до міста. Навіть напівжартома за день до цього на запрошення відвідати білозірську Академію футболу він перепитав: “А мера вашого там не буде?”. З одного боку – жарт, але на рівні підсвідомості Зеленський сам боїться створеного ним самим власного візаві — образу Бондаренка. Але, власне, мова не про те.

Давайте більш детально поговоримо про Віталія Ільченка, про якого в рекламі пишуть, що він – найуспішніший бізнесмен всіх часів та народів. У чому полягає розрекламована зараз успішність бізнесу та креативність?

Візьмемо офіційну біографію майбутнього кандидата. В ній ми знайдемо запис, що у 2000 році Ільченко починає працювати менеджером з продажу хімічних речовин для агросектору. За рік він уже директор компанії. За десять років “найуспішніший” бізнесмен Черкащини, якщо вірити рекламі. Метаморфози?

Після тривалих пошуків кандидата від Слуг народу на посаду мера Черкас, після відмови Олександра Скічка вв’язуватися в завідомо програшну компанію, на арені з’являється “успішний бізнесмен”. Про бізнес і його історію ми поговоримо іншим разом, коли отримаємо відповіді на наші запити до різних служб та організацій, які ми зробили, щоб підкріпити матеріали журналістського розслідування фактами. Але сьогодні просто наведемо приклад, як кандидат маніпулює та відверто бреше черкащанам.

Незадовго до офіційного старту виборчої кампанії в Черкасах великим накладом була розповсюджена газета “Зе – місцеві. Слуга народу”, присвячена персонально Віталію Ільченку.

На першій шпальті газети, представляючи Ільченка, написано: “Це керівник сучасного потужного інноваційного виробництва, лідер у своїй галузі, генеральний директор підприємства UKRAVIT, яке щорічно сплачує до бюджетів усіх рівнів більше 200 мільйонів гривень” (мовою оригіналу).

Запам’ятайте цю цифру. Тому що, перегорнувши сторінку, на розвороті внизу третьої шпальти ми знаходимо абзац “Щорічно підприємство сплачує майже 300 мільйонів гривень податків і входить до Всеукраїнського рейтингу найсумлінніших платників податків України”.

Дивна річ, бо під час нагородження на Всеукраїнського конкурсу «Сумлінні платники податків» Ільченко заявляє ”перемога в конкурсі – спільна заслуга колективів „UKRAVIT” і „Фабрики агрохімікатів”. З чого не важко зробити висновок, що саме ці два підприємства мають фігурувати та серед платників податків в Черкасах, де розташоване виробництво UKRAVIT.

У відкритих джерелах ми знаходимо інформацію про топ-20 платників до бюджету в Черкасах. Серед компаній, що увійшли до списку у 2019 році, „Фабрика агрохімікатів” займає лише останню, двадцяту, позицію. До бюджету за 2019 рік сплачено лише 6 408 000 грн. А з них податку з доходів фізичних осіб — 6 297 700. Все інше — земельний податок та податок на нерухомість. Податку на прибуток підприємства компанія Ільченка у 2019 році не платила? Тобто, вона вела по паперах збитковий бізнес?

У 2020 році справи у “успішної хімічної компанії” йдуть приблизно так само. Компанія посідає лише 18 місце в рейтингу підприємств, в десятки разів поступаючись АЗОТУ, Черкасиводоканалу, Черкаситеплокомуненерго, Юрії, Юрії-фарм, ЧШК і десятку інших відомих місцевих підприємств. Загалом сплачено податків – 4 314 000 грн. З них ПДФО – 4 161 900. Решта – земельний податок, податок на нерухомість та інше. Тобто, ситуація тотожна минулорічній — компанія Ільченка далеко не є прибутковою. Тобто, майже все зароблене пішло на оплату працівникам, кількість яких становить 263 особи, що є також не топовим показником для великих виробництв нашого міста.

Тож звідки взялися ті “понад 200” чи “майже 300” мільйонів гривень сплачених податків?!!! Може, мова йде про іншу компанію, або іншу країну, або іншого Ільченка?

Виходить, що в газеті Слуг народу, газеті правлячої партії, яка проштовхує Ільченка на посаду міського голови Черкас, оприлюднено відверту брехню, розраховану на лохів?

Чи є після цього всього віра до цих людей, політиків, віра до президента та його оточення? Звісно, ні. Тоді годі дивуватися катастрофічному падінню рейтингів і президента, і його політичної сили “Слуга народу”. Бо на брехні не будуються програми розвитку. Брехня може прикривати виключно підступні плани та іншу, ще більшу брехню.

Валерій Воротник

4 коментарі до “Кандидат від Слуг Народу Ільченко почав виборчу кампанію з брехні”

  1. Мда… страшние факты в статье… Правды жестока. Складывается впечатление что Черкаси заказали…

  2. Очень правильная статья статья человека которыйочень глубоко разбирался в структуре бизнеса… Нельзя допустить етого ватного Ильченка к власти!

  3. Так він вирішив розпочати з брехні! А що тоді очікувати від нього далі! Ні, нам такий мер не потрібен!

  4. Йде у мери починаючи з брехні. В депутати від ЗЕ не пройшов,вирішив в другої області піти в мери,та народ вже наївся ЗЕмбированнем,він не поведеця…

Коментарі закриті.