6 років позбавлення волі з конфіскацією майна – за збут наркотиків

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури колегією суддів судової палати у кримінальних справах Кропивницького апеляційного суду жителя Черкащини визнано винуватим у збуті наркотичних засобів (ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України) та засуджено до реального позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

Установлено, що обвинувачений незаконно придбав з метою збуту та упродовж березня 2020 року неодноразово збував за грошові кошти наркотичний засіб, обіг якого обмежено – метадон.  При затриманні працівниками поліції в нього виявлено вказаний наркотичний засіб у великих розмірах.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 06.07.2020 особу визнано винуватою та засуджено за ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на  3 роки.

Не погоджуючись з цим судовим рішенням, на вирок місцевого суду прокуратурою подано апеляційну скаргу. Суд апеляційної інстанції підтримав доводи прокурора та ухвалив новий вирок, яким засудив обвинуваченого до реального позбавлення волі без звільнення від відбування покарання з випробуванням.

За збут наркотичних засобів особа відбуватиме покарання в місцях несвободи.

Пресслужба прокуратури Черкаської області