Ножі, зброю та газові балончики намагалися пронести до черкаських судів

До установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

З початку поточного року здійснено пропуск до судів більше 27,4 тис. осіб, забезпечено підтримання громадського порядку та безпеку учасників судового процесу під час проведення майже 14,5 тис. судових засідань, з яких 20 резонансні судові засідання та засідання, що потребували посилення.

Під час виконання завдань попереджено пронесення громадянами до будівель судів 257 предметів, заборонених до пронесення, зокрема:
ножів – 121 одиниця;
газових балончиків – 73 одиниці;
травматичної зброї – 8 одиниць;
колюче-ріжучих предметів – 55 одиниць.

Довідково: На сьогодні під охороною та захистом співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області перебуває 15 об’єктів системи правосуддя.