Проїзд у смілянському громадському транспорті зросте до 7 гривень

Головним питанням на тарифній комісії було підвищення вартості проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування. Хоча міський голова і не є членом «тарифної» комісії, та, твердить, взяв участь у її роботі, бо питання резонансне. Запевняє: ціна квитка зросте лише тоді, коли всі маршрути будуть відновлені повністю.

У Смілі перевізників три. Це ПрАТ “Смілянське АТП 17128”, ФОП Плюта І.О., ФОП Меркулов В.Л. Перевізниками тарифи на розгляд виконавчої влади Сміли були подані ще у грудні 2020 року. Їх детально вивчали, перевіряли обґрунтованість кожної складової тарифу. Останній раз тариф на проїзд в громадському транспорті переглядався у 2018 році. Наразі він вже не є актуальним.

Дивіться також: ПЕРЕВІЗНИКИ ХОЧУТЬ ПРОЇЗД ПО 8 ГРИВЕНЬ, ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ — ПО 7 ГРИВЕНЬ, ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО КВИТКА ТА ОБЛАДНАННЯ МАРШРУТОК ПРИЛАДАМИ ОБЛІКУ ПАСАЖИРІВ

Члени тарифної комісії зазначили, що одним з головним чинників зростання вартості проїзду у громадському транспорті є підняття мінімальної заробітної плати, яка складає 40% у тарифі. Тож, детально розглянувши всі складові тарифу для всіх перевізників, що працюють у Смілі, на комісії проголосували за збільшення ціни квитка до 7 гривень. Єдине, на чому наголосив міський голова – має покращитись і санітарний стан автобусів та культура обслуговування пасажирів водіями. Також на засіданні було підписано меморандум із перевізниками.

Пільговий проїзд для учнів1-4 класів почне діяти з моменту введення нового тарифу. Це швидше за все буде з квітня цього року. Адже тариф на проїзд у громадському транспорті у розмірі 7 гривень, погоджений комісією, ще мають затвердити члени виконавчого комітету.