Як і раніше, мешканці будинків, які обслуговує ТЕЦ, за тепло платитимуть 1 407,85 грн/Гкал (з ПДВ), за гарячу воду – 77,72 грн/м.куб. (з ПДВ)

До кінця опалювального сезону вартість тепла для населення, чиї будинки обслуговує Черкаська ТЕЦ, залишиться без змін

Рішення про це ухвалили під час засідання виконавчого комітету. На ньому розглянули проект рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, які надаються ПРАТ «Черкаське хімволокно» (ТЕЦ).

Як і раніше, мешканці будинків, які обслуговує ТЕЦ, за тепло платитимуть 1 407,85 грн/Гкал (з ПДВ), за гарячу воду – 77,72 грн/м.куб. (з ПДВ). Вартість тепла для бюджетних та інших установ зросте до 40%. Це пов’язано зі здорожчанням усіх складових тарифу. 

Дивіться також: Карась вважає, що без компенсації різниці або підвищення тарифу пройти опалювальний сезон неможливо

Нагадаємо, що чинне законодавство передбачає, аби органи місцевого самоврядування затверджували тариф на опалювальний період. Черкаська ТЕЦ дотрималася всіх процедурних моментів. Надані підприємством розрахунки були перевірені департаментом економіки та розвитку – вони відповідають законодавчим вимогам.

Кількома днями раніше виконавчий комітет ухвалив рішення про встановлення тарифів і для споживачів КПТМ «Черкаситеплокомуненерго». В опалювальний період для населення будуть діяти тарифи на постачання тепла і гарячої води, що застосовувались у кінці опалювального періоду 2020-2021 рр. Різницю в тарифах буде компенсовано КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» із міського бюджету.