В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років та відповідно до плану заходів, затвердженого розпорядженням Кабміну, ПАТ «Черкасиобленерго» здійснює роботи з розчищення траси, ремонту кабельних та повітряних ліній електромереж.

Нині необхідні роботи виконуються спеціалістами Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго».

За словами майстра дільниці повітряних ліній Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Юрія Рябина, наразі бригада повітряних ліній виконує розчищення траси 0,4 кВ згідно зі схемою та планом на одному з об’єктів електромереж.

Читайте також: ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» ПРОСИТЬ СПОЖИВАЧІВ НЕУХИЛЬНО ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

— Згідно з нарядом-допуском сьогодні бригадою заплановано розчистити від гілок близько 30 прольотів. Для виконання робіт працівники забезпечені усім необхідним: бензоінструментом, матеріалами, пальним, спецодягом, автовишкою АТ-1822, — розповів Юрій Рябин.

Як зазначив головний інженер Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Антонюк такі роботи з розчистки повітряних ліній виконуються щоденно, незважаючи на погодні умови, відповідно затверджених планів задля безаварійного та надійного розподілу електричної енергії, а також в рамках підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

— Крім роботи з розчищення трас повітряних ліній електропередачі спеціалістами також активно проводяться капітальні ремонти трансформаторних підстанцій, ремонти кабельних ліній. Наразі спеціалісти Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» ремонтують кабельну лінію 10 кВ, — прокоментував Віктор Антонюк.

Однією з головних задач оператора системи розподілу є приведення електромережі до оптимальної схеми — це схема мережі, по якій проводиться розподіл електричної енергії. Про це зауважив директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Трохимець.

— Одне з важливих завдань спеціалістів Товариства — це підтримання нормального режиму роботи усіх кабельних ліній. Таким чином, ми виконуємо всі заплановані роботи задля успішної підготовки і проходження осінньо-зимового періоду,— підсумував Вадим Трохимець.

джерело

Від editor