Черкаський журналіст Валерій Воротник проаналізував наслідки анонсованого українськими урядовцями ембарго на фрукти та овочі з Польщі та вважає, що українському уряду потрібне перезавантаження. Про це він написав у своєму блозі в мережі Фейсбук.

Країні потрібні вибори, — пише журналіст.

Вчора заступник міністра економіки на прізвище Кучка заявив, що Україна вводить ембарго (заборону) на ввіз польських овочів та фруктів.

Польща з 2024 року планує припинити підтримку українських біженців. Зовсім припинити, включно з дозволом на роботу, навчання, проживання, надання компенсацій та виплат. Але остаточне рішення ще не ухвалено. За півтора року посполиті надали допомоги родинам українських біженців на понад мільярд євро.

В уряді України засіли ті, хто дуже хоче посварити нас з найближчим союзником і другом. Залишається ще в стилі Вятровича погомоніти про історичну пам’ять… Щоб остаточно…

Історія з торгівельною суперечкою, що переросла в справжню економічну війну розпочалася з нечесної роботи українських зернотрейдерів, що декларуючи транзит зерна в порти Балтії, звантажували зерно на внутрішньому ринку Польщі, чим обвалили ціни на не дуже стабільному ринку зерна країни, якій і без того потерпав від суворих обмежень ЄС. Замість чесного розслідування уряд України розпочав війну, ставши на бік, м’яко кажучи, наших рідних бариг.

А тепер про вибори.

Експерименти над збіднілим населенням країни, що жевріє під час війни, тиск на бізнес, податкова політика, брехня про вимоги МВФ, якою прикривають здорожчання енергоресурсів і податковий тиск, корупція… Все це можна вирішувати і без виборів, але потрібна політична воля Зеленського.

Кредит довіри також має свій ліміт.

Від antenna