У Черкасах обговорили варіанти запровадження транспортної реформи

У Черкасах планують змінити транспортну систему міста. Згідно з нещодавно прийнятим законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» в українських містах мають запровадити єдину систему електронного обліку пасажиропотоку. Ця система являється успішним досвідом у багатьох містах світу. Електронний квиток дозволяє вести облік пасажироперевезень, таким чином економічно покращувати громадські перевезення. Окрім запровадження у Черкасах е-квитка, також обговорили інші засоби покращення якості перевезень пасажирів. Свої проекти презентували три компанії. Одна з яких це ІТ-компанія «eKreative», яка відома у Черкасах завдяки свої програмі «Mapamagic».

Своє бачення транспортного майбутнього міста запропонував представник білоруської компанії «ІВА group». Системи даної компанії успішно працюють в місті Мінськ, Гомель та Брест, проте на ринку України вони не представлені в жодному місті.

Ознайомила присутніх зі свої проектом і тернопільська компанія «Системний зв’язок», де їхня система працює в Тернополі з 2012 року.

Після обрання найоптимальнішої пропозиції по функціоналу майбутньої системи громадського транспорту, далі має відбутись відкритий конкурс на закупівлю відповідних послуг.

Власник GPS-трекерів хоче зняти їх з черкаських тролейбусів і звинувачує в цьому владу.