Знай правду: чому Черкаську міськраду можуть розпустити

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко визнає можливість свого звернення до Верховної ради України про розпуск Черкаської міської ради та призначення позачергових виборів. Про це він неодноразово заявляв під час прес-конференцій і публічних виступів. Причина – блокування ініціатив міського голови з реформування господарства Черкас з боку керованої Вільними демократами та БПП більшості в міськраді.

Також має місце політичний шантаж міського голови з боку депутатів, які вимагають закладення в бюджет розвитку Черкас коштів на виконання робіт компаніями пов’язаних з ними. Нагадаємо, що цьогорічний бюджет розвитку Черкас  склав майже 700 млн гривень. Левова його частка закладається в бюджеті за пропозиціями депутатів в основному на ремонт та реконструкції, побудови тих чи інших інфраструктурних об’єктів міста.

За негласною домовленістю, що існує в Черкаській міській раді ще за часів мерства Олійника, гроші бюджету розвитку освоюються виключно компаніями наближеними до депутатів, що утворюють більшість. Саме тому депутати впродовж тривалого часу заважали спробам ввести в міськраді систему Прозоро. Але згодом за допомогою різних маніпуляцій навчилися обходити і її. Ці жахливі приклади політичної корупції змушують говорити про необхідність негайного розпуску ради. Для цього міський голова, згідно законодавства, одноосібними рішенням звертається  до Верховної ради України.

Рішення не потребує голосування та підтримки депутатського корпусу. Натомість депутати можуть як само розпуститися, так і прийняти рішення про дострокову відставку міського голови. Але голосів ПВД, БПП наразі вистачає лише на утворення корумпованої більшості в міський раді. Антена, знай правду.